search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 17:56
MENU CLOSE

Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές – Ο ένας είχε κάνει ξανά απόπειρα εμπρησμού

30.06.2024 20:30
PYROSVESTIKI NEW

Σε τρεις συλλήψεις για φωτιές που σημειώθηκαν σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και στο Πόρο προχώρησε η Πυροσβεστική.

Παράλληλα επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα σε ακόμα 4 άτομα. Στη μία περίπτωση, αυτή του συλληφθέντα για φωτιά στη Ραφήνα, είναι η δεύτερη φορά που βρέθηκε στα χέρια των αρχών καθώς είχε επιχειρήσει ξανά να βάλει φωτιά πριν από δύο εβδομάδες. Πρόκειται για αλλοδαπό που είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή, ωστόσο τώρα του επιβλήθηκε πρόστιμο άνω των 8.500 ευρώ και την Τρίτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής

Συνελήφθη σήμερα, τις πρώτες νυχτερινές ώρες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ Νέας Μάκρης, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση σε χόρτολιβαδική έκταση πλησίον του ρέματος Ραφήνας στην Αττική . Ο ίδιος είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο και στις 16 Ιουνίου 2024 και του επιβλήθηκε ποινή με αναστολή. Αυτός οδηγήθηκε σήμερα το πρωί, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και τον παράπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή την Τρίτη το πρωί. Στον αλλοδαπό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.538€

Συνελήφθη χθες 29 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ. Πειραιά, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε χαμηλή βλάστηση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Ρέστη Σαλαμίνας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.500 ευρώ.

Συνελήφθη σήμερα 30 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Εθ. Πυρ. Κλιμακίου Πόρου με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Ασκέλι Πόρου, του Δήμου Πόρου Αττικής και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.000 ευρώ.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.933 ευρώ, χθες 29 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε υπαίθριες εργασίες προκαλώντας πυρκαγιά εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.250 ευρώ, χθες 29 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Θάσου, σε αλλοδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση αυτοσχέδιας συσκευής έψησης σε ύπαιθρο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Σκάλα Ποταμιάς στη νήσο Θάσο.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.250 ευρώ, σήμερα 30 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον οικισμό Χαλάστρας, του Δήμου Δέλτα, στην Θεσσαλονίκη.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.625 ευρώ, σήμερα 30 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην κοινότητα Αρβανίτη, του Δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς ενιαίο μέτωπο η φωτιά στη Κερατέα – Διάσπαρτες εστίες, συνεχίζει να επιχειρεί η πυροσβεστική

Αγρίνιο: Σε εξέλιξη φωτιά στην περιοχή Αγγελόκαστρο – Μήνυμα μέσω του 112 για απομάκρυνση προς Σταμνά

Πυροσβεστική: «Η πιο δύσκολη μέρα της χρονιάς, επικίνδυνες οι πυρκαγιές σε Κερατέα και Σταμάτα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 17:56