search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 09:25
MENU CLOSE

Μοναδική επιλογή ΣΥΡΙΖΑίων η αποστράτευση;

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2340
27/06/2024
30.06.2024 07:16
kasselakis_1206_1920-1080_2_new

Στον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε για τα καλά αυτό που ήδη γινόταν υπογείως: πόλεμος Κασσελάκη – Τσίπρα, ο οποίος δεν μπορεί να μαζευτεί. Όταν οι σφαίρες φεύγουν από το πιστόλι, δεν επιστρέφουν. Και, για να μην μας πιάνουν… κορόιδα, όλη αυτή η ιστορία με τις αναφορές σε μαύρο χρήμα δεν έχει στόχο τη Ν.Δ. Είναι η άμυνα του Κασσελάκη στη συζήτηση περί ενιαίας Κεντροαριστεράς, η οποία έχει τον Τσίπρα πρωταγωνιστή.

Ο Κασσελάκης δεν θέλει ένα μεγάλο σχήμα συνεργασίας, αλλά ένα κόμμα το οποίο θα ελέγχει απόλυτα ο ίδιος. Για να το πετύχει, φαίνεται πως θέλει να σπρώξει προς την έξοδο πάρα πολλά από τα στελέχη της παλαιάς φρουράς.

Το ερώτημα λοιπόν είναι τι θα κάνουν αυτοί που θα πιεστούν – αλλά και όσοι δεν την παλεύουν άλλο με τον Κασσελάκη, παρότι τον στήριξαν στα δύσκολα. Ομάδα δεν αποτελούν, κοινή αντίληψη για το κόμμα δεν έχουν, πρόσωπο να αμφισβητήσει τον πρόεδρό τους δεν υπάρχει. Το πιθανότερο είναι ότι ο καθένας θα αποφασίσει για τον εαυτό του.

Πόσοι όμως απ’ αυτούς έχουν επιλογές; Η Νέα Αριστερά απέτυχε να γίνει πόλος έλξης. Το ΠΑΣΟΚ – σε αυτό συμφωνούν όλες οι πλευρές – δεν θα ανοίξει την πόρτα του σε μαζική είσοδο ΣΥΡΙΖΑίων. Ειδικά σε όσους έχουν πολεμήσει σκληρά τη Χαριλάου Τρικούπη ή ξεχειλίζουν από – αδικαιολόγητη για τα κυβικά τους – φιλοδοξία.

Τι μένει για πολλούς απ’ αυτούς; Η αποστράτευση και η επιστροφή στα σπίτια τους και τις δουλειές τους. Ή η πλήρης υποταγή για να βγαίνει ο βουλευτικός μισθός μέχρι τις εκλογές

Διαβάστε επίσης:

Ενα… τεχνικό λάθος προκάλεσε χάος και ανακοινώσεις για την Εύα Καϊλή

Στο Europride Πατέλης, Τσούνης και Μπουρλά

Κι άλλο μέτωπο στον «εμφύλιο»: Σκουρλέτης κατά Τσίπρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 09:24