search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 14:22
MENU CLOSE

Euro 2024: Σκληρές μάχες Αγγλίας – Σλοβακίας και Γεωργίας – Ισπανίας για τη φάση των «16»

30.06.2024 16:01
euro2024_new

Η φάση των «16» στο Euro 2024 συνεχίζεται, σήμερα Κυριακή (30/06), στα γήπεδα της Γερμανίας με δύο αναμετρήσεις.

Η Σλοβακία θα αντιμετωπίσει την Αγγλία και η Γεωργία την Ισπανία.

Αγγλία – Σλοβακία

Μπορεί να μην εντυπωσίασε στη φάση των ομίλων, αλλά η Αγγλία ήταν άνετα πρώτη στο τρίτο γκρουπ, παραμένοντας αήττητη απέναντι στη Σερβία, στη Δανία και στη Σλοβενία. Ο προπονητής της ομάδας, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, φαίνεται να επεξεργάζεται πώς να συνδυάσει καλύτερα τους εξαιρετικά ταλαντούχους παίκτες που έχει στη διάθεσή του και ο αμυντικός, Κίεραν Τρίπιερ, επέμεινε ότι θα έρθουν τα καλύτερα, λέγοντας: «Μπορούμε να είμαστε πιο επιθετικοί και να δημιουργήσουμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες, ειδικά όταν βλέπεις την ποιότητα στην ομάδα μας». Υπενθυμίζεται ότι, στο Euro 2020, τα «Τρία Λιοντάρια» νίκησαν τη Γερμανία στη φάση των «16» και οι Άγγλοι μοιάζουν να είναι είναι σίγουροι ότι θα φτάσουν σε τέταρτο διαδοχικό προημιτελικό μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης.

Στον δρόμο της Αγγλίας μπήκε η Σλοβακία, η οποία έχει ήδη κάνει την έκπληξη αφού στη φάση των ομίλων νίκησε με 1-0 το Βέλγιο για το πέμπτο γκρουπ. Μία ισοπαλία με τη Ρουμανία στην 3η αγωνιστική σφράγισε την πρόκριση της Σλοβακίας και η ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα ονειρεύεται τώρα μία θέση σε προημιτελική φάση, για πρώτη φορά από τότε που η χώρα έγινε ανεξάρτητη, δηλαδή από το 1993. «Πιστεύω ότι θα ενθουσιάσουμε για άλλη μια φορά τους οπαδούς μας με το αγωνιστικό μας πνεύμα», υποσχέθηκε ο αμυντικός Πέτερ Πέκαρικ, με τη Σλοβακία να προσβλέπει σε ακόμη μία αναπάντεχη νίκη.

Ο αποψινός αγώνας θα διεξαχθεί στο Γκελζενκίρχεν και πρόκειται να αρχίσει στις 19:00. Μάλιστα, θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση τόσο από την ΕΡΤ1 όσο και διαδικτυακά μέσω του ERTFLIX (κάνετε κλικ εδώ).

Euro 2024, Euro, Αγγλία Σλοβακία, Αγγλία Σλοβακία Ώρα, Αγγλία Σλοβακία Κανάλι, Αγγλία, Σλοβακία

Ισπανία – Γεωργία

Στα χαρτιά, η Ισπανία δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα φαβορί. Είναι η μόνη ομάδα που έχει κερδίσει και τα τρία παιχνίδια που έδωσε στη φάση των ομίλων – συμπεριλαμβανομένης της νίκης επί της κατόχου του τροπαίου, Ιταλίας – και δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ. Η ομάδα του Λουΐς ντε λα Φουέντε επικράτησε με 7-1 στην Τιφλίδα, κατά την προκριματική φάση του Euro 2024, όταν ο Άλβαρο Μοράτα πέτυχε χατ τρικ και ο Λαμίν Γιαμάλ σκόραρε στο ντεμπούτο του.

«Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι σε ένα Euro, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αποδώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα», δήλωσε ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια και πρόσθεσε το εξής: «Θα είμαστε εκεί για να παλέψουμε και να κερδίσουμε». Το πρωτοεμφανιζόμενο σύνολο – σε τελική φάση διεθνούς διοργάνωσης – του Γουίλι Σανιόλ προκάλεσε αίσθηση στη Γερμανία, όχι μόνο με τη νίκη του επί της Πορτογαλίας με 2-0 κατά την τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων όταν και τσέκαραν το εισιτήριο της πρόκρισης. Επίσης, οι Γεωργιανοί διαθέτουν στη σύνθεσή τους και τον πρώτο σκόρερ του ομίλου, τον Ζορζ Μικαουτάτζε και, παρασυρμένοι από τη θέρμη των οπαδών τους, δεν θέλουν να τελειώσει η περιπέτειά τους.

Ο αποψινός αγώνας θα διεξαχθεί στην Κολωνία και πρόκειται να αρχίσει στις 22:00. Μάλιστα, θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση τόσο από την ΕΡΤ1 όσο και διαδικτυακά μέσω του ERTFLIX (κάνετε κλικ εδώ).

Διαβάστε επίσης:

Euro 2024: Η Γερμανία καθάρισε τη Δανία (2-0) και… περιμένει στους «8» την Ισπανία (videos)

Euro 2024: Διακοπή λόγω σφοδρής καταιγίδας στο Γερμανία – Δανία (video)

Στίβος: Νέο πανελλήνιο ρεκόρ ο τρομερός Καραλής στο επί κοντώ με 5,93μ.! (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 14:22