search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 03:37
MENU CLOSE

Euro 2024: Η Γερμανία καθάρισε τη Δανία (2-0) και… περιμένει στους «8» την Ισπανία (videos)

30.06.2024 00:18
havertz-germania-dania

Με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, η Γερμανία κέρδισε την μαχητική Δανία (2-0) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2024 που φιλοξενείται στην χώρα της.

Μετά από ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε και 25λεπτη διακοπή λόγω καταιγίδας, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν, αλλά ο Χάβερτζ από το σημείο του πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 53’ και στο 68’ o Μουσιάλα σιγούρεψε την πρόκριση.

Στα προημιτελικά, η Γερμανία θα παίξει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με την Ισπανία, καθώς οι «φούρια ρόχας» αντιμετωπίζουν την Γεωργία (30/6, 22:00) και φαντάζει απίθανο σενάριο να μείνει εκτός 8αδας.

Μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε ένα γκολ του Σλότερμπεκ (4΄) που ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ και τρεις αποκρούσεις του Κάσπερ Σμάιχελ, η μία πιο δύσκολη από την άλλη. Ο έμπειρος γκολκίπερ επενέβη στην «οβίδα» του Κίμιχ στο 7΄, την κεφαλιά του Σλότερμπεκ στο 8΄ και το διαγώνιο σουτ του Άντριχ στο 10΄. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω για να κατανοήσει κανείς ότι οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι με τεράστιο ενθουσιασμό μπροστά στο κοινό τους, στο κατάμεστο γήπεδο της Ντόρτμουντ.

Η Δανία το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να προσπαθεί να απορροφήσει αυτήν την ορμή, να περιμένει να… κοπάσει η καταιγίδα. Πράγματι, με την πάροδο του χρόνου οι παίκτες του Χιούλμαντ ισορρόπησαν το παιχνίδι σε ένα πρώτο ημίχρονο, αλλά την καταιγίδα δεν την γλύτωσαν! Αυτή τη φορά ο όρος ήταν κυριολεκτικός, καθώς το ματς διακόπηκε στο 35΄ λόγω σφοδρής χαλαζόπτωσης.

Αυτή η παύση κράτησε περίπου 20 λεπτά, μέχρι να τελειώσει η ξαφνική νεροποντή και οι 22 παίκτες να ξαναμπούν στο γήπεδο. Με την επανέναρξη (37΄) ο Σμάιχελ χρειάστηκε ξανά να επέμβει σε εξ επαφής προσπάθεια του Χάβερτς με την «μάνσαφτ» να μπαίνει ξανά δυναμικά. Πριν από το ημίχρονο, η Δανία πρόλαβε να απειλήσει δύο φορές με τον Χόιλουντ (42΄, 45΄) με τον Νόιερ να είναι εκεί που έπρεπε.

Στο 48΄ ακυρώθηκε γκολ του Άντερσεν μετά από παρέμβαση του VAR, ενώ αμέσως μετά ο αμυντικός της Δανίας «χρεώθηκε» με χέρι μέσα στην περιοχή το οποίο επίσης υποδείχθηκε μετά από field review του διαιτητή.

Έτσι, στο 54΄ ο Κάι Χάβερτς με μία τέλεια εκτέλεση από την άσπρη βούλα, άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς.

Ο ίδιος παίκτης στο 58΄ αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Σμάιχελ, χάνοντας την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς. Το έκανε όμως δέκα λεπτά αργότερα, όταν σε μια βαθιά μπαλιά απο την άμυνα της Γερμανίας, ο Τζαμάλ Μουσιάλα εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη τοποθέτηση των Δανών, βγήκε μόνος απέναντι στον Σμάιχελ και διαμόρφωσε το 2-0 (68΄).

Διαιτητής: Ολιβερ (Αγγλία)

Κίτρινες: 68′ Μουσιάλα – 41′ Χιούλμαντ, 57′ Μπαχ, 73′ Αντερσεν

Οι συνθέσεις:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ρούτιγκερ, Σλότερμπεργκ, Ράουμ (81′ Χένρινχς), Αντριχ (65′ Τσαν), Κρόος, Σανέ (88′ Αντον), Γκουντογκάν (64′ Φούλκρουγκ), Μουσιάλα (81′ Βιρτζ), Χάβερτζ.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Βέστεργκαρντ, Κρίστενσεν (81′ Λάρσεν), Αντερσεν, Μπαχ (81′ Κρίστιανσεν), Ντιλέινι (69′ Νόργκαρντ), Χόιμπιεργκ, Μάελε, Ερικσεν, Ολσεν (69′ Πόουλσεν), Χόιλουντ (81′ Βιντ).

Διαβάστε επίσης:

Euro 2024: Διακοπή λόγω σφοδρής καταιγίδας στο Γερμανία – Δανία (video)

Στίβος: Νέο πανελλήνιο ρεκόρ ο τρομερός Καραλής στο επί κοντώ με 5,93μ.! (video)

Ολυμπιακός: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2026

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 03:31