search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 14:13
MENU CLOSE

Δήμαρχος Σερίφου μετά την πυρκαγιά: «Το νησί διαθέτει δύο μόνιμους πυροσβέστες και δύο εποχικούς» (Video)

30.06.2024 16:22
fotia-serifos

Ο Δήμαρχος της Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεθύνθης μίλησε για την μάχη που δώθηκε στο νησί για να κατασβεσετεί η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες 29/6, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε μόνιμο πυροσβεστικό δυναμικό.

Ο Κωνσταντίνος Ρεθύνθης, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 5 το πρωί, κάνοντας και μια μικρή καταγραφή των ζημιών.

«Ηταν εκτενές μέτωπο 15χλμ. Γύρω στις 5 το πρωί καταφέραμε να την θέσουμε υπό έλεγχο. Τώρα γίνονται περιπολίες για τυχόν αναζωπύρωση. Από την φωτιά δύο αποθήκες καταστράφηκαν ολοσχερώς όπως και εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας. Σπίτια καταστράφηκαν και άλλα υπέστησαν φθορές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει το νησί για πυρόσβεση. «Η Σέριφος έχει 2 μόνιμους και 2 εποχικούς πυροσβέστες. συν εθελοντές. Διαθέτει μία ντακότα και ενα όχημα ακόμη» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: Μεγάλη φωτιά στην Καμηλόβρυση – Σε δασική έκταση (Video)

Φρίκη στη Λάρισα: Στο νοσοκομείο 5 παιδιά που κακοποιούνταν από τη θεία τους (Video)

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Άνδρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 14:12