search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 13:24
MENU CLOSE

Απάντηση Δούκα σε Ανδρουλάκη: «Μπαίνω μπροστά για να κάνω το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη»

30.06.2024 15:18
doukas_androulakis

Με τον οδικό χάρτη του Νίκου Ανδρουλάκη, δηλαδή για εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου, συμφώνησε ο Χάρης Δούκας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων στη σύντομη ομιλία του (λίγο περισσότερα από 10 λεπτά) δεσμεύτηκε για «νέα νικηφόρα πορεία, κόμμα ανοιχτό των μελών και όχι των μηχανισμών». Ζήτησε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ να έχει ρόλο ούτως ώστε «να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές». 

Το κόμμα «δεν χρειάζεται Μεσσία αλλά ηγεσία»

Μάλιστα, ο Χάρης Δούκας υποστήριξε ότι θα κάνει τις προτάσεις του και στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής λέγοντας πως το κόμμα «δεν χρειάζεται Μεσσία αλλά ηγεσία».

Στην ομιλία του ο κ. Δούκας έκανε αναφορά σε όλους τους προηγούμενους προέδρους αναγνωρίζοντας στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι αύξησε τα ποσοστά του κόμματος αλλά «ήρθε ο καιρός για υπέρβαση». 

Απέναντι στη Νέα Δημοκρατία

Δίνοντας ιδεολογικά σημεία στην ομιλία του ο Χάρης Δούκας επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως πλέον «ενώνουμε δυνάμεις όχι για να νικήσουμε τον Κασσελάκη αλλά για να νικήσουμε την Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη». 

«Συμμετοχή και στήριξη. Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξη σας. Ο τόπος έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ για μία νέα εθνική ατζέντα αλλαγών. Όχι στην ακινησία. Δεν απεμπόλησα ότι είμαι ΠΑΣΟΚ ακόμα και όταν μου το έλεγαν για να κερδίσω περισσότερες ψήφους», είπε ο Χάρης Δούκας. 

«Θα παραμείνω δήμαρχος» 

Απαντώντας και στην κριτική του Γιάννη Κουτσούκου ο Χάρης Δούκας επανέλαβε την πρόθεση του να παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

«Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων σε κάθε περίπτωση», είπε.

Μάλιστα, το χαρακτήρισε «πλεονέκτημα διότι το τοπικό συναντά το εθνικό. Τώρα είναι η κρίση και η αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη».  

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: 6 και 13 Οκτωβρίου οι εκλογές – «Δε θα επιτρέψω το ΠΑΣΟΚ να γίνει συνιστώσα κανενός» 

Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Τα δύσκολα είναι μπροστά – Οι δήμοι να απομακρύνουν κατεπειγόντως τους επικίνδυνους εύφλεκτους όγκους

ΚΑΠΑ Research: Εκλογές το Φθινόπωρο στο ΠΑΣΟΚ θέλει το 47%, «όχι» στην ενιαία κεντροαριστερά – Τι λένε για Κασσελάκη, Τσίπρα  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 13:22