search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 17:45
MENU CLOSE

Ζερεφός για θάνατο 13χρονης από κεραυνό: Πρέπει να φεύγουμε από τη θάλασσα όταν ξεσπά καταιγίδα

29.06.2024 09:02
keraunos_8alassa

Για την τραγωδία με την 13χρονη στη Χαλκιδική και για τις θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1, ο Χρήστος Ζερεφός.

Ο κ. Ζερεφός μίλησε για την επικινδυνότητα που έχει το κολύμπι όταν πέφτουν κεραυνοί. «Ο κεραυνός θα βρει το ψηλότερο σημείο στη θάλασσα. Το κεφάλι μας είναι το ψηλότερο σημείο όταν είμαστε στο νερό», εξήγησε ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο του κεραυνού ως το «πιο βίαιο φαινόμενο στη φύση».

»Είναι μια εκτόνωση φορτίων κατευθείαν στο έδαφος. Το μπουρίνι όμως δεν ξεκινάει απότομα. Έχουμε χρόνο να απομακρυνθούμε. Πρέπει να βγαίνουμε αμέσως μέσα από το νερό και να φεύγουμε γρήγορα από την θάλασσα. Το σώμα μας είναι πολύ καλός αγωγός για τον κεραυνό. Υπάρχει μια ασφάλεια μες στο αυτοκίνητο», επισήμανε.

«Θα είναι ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια»

Σχετικά με τις θερμοκρασίες που αναμένουμε για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, είπε πως “θα είναι από τα θερμότερα καλοκαίρια. Η θάλασσα εξακολουθεί να είναι πολύ θερμή, 1 με 2 βαθμούς πάνω από το κανονικό“.

Μιλώντας για τις πυρκαγιές είπε πως εξαιτίας του θερμού χειμώνα που προηγήθηκε «το έδαφος δεν έχει πολύ υγρασία, οπότε οποιαδήποτε πυρκαγιά αρχίσει, εξαπλώνεται πιο γρήγορα».

Τέλος αναφερόμενος στα «ρεκόρ θερμοκρασίας» είπε πως «δεν γνωρίζω αν θα σπάσει και άλλο ρεκόρ φέτος. Πέρσι, πρόπερσι, το 2021 σπάσαμε κάθε ρεκόρ. Όσο περνάνε τα χρόνια θερμαίνεται ο πλανήτης. Έχουμε 2 βαθμούς πάνω από το κανονικό στην Μεσόγειο και νομίζω πως θα συνεχίζουμε να σπάμε ρεκόρ. Υπάρχει όμως η τεχνολογία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι επαρκείς, για να ικανοποιηθεί η συμφωνία των Παρισίων ώστε μέχρι το 2030 το ενεργειακό μίγμα της Ευρώπης να αποτελείται από ανανεώσιμες πηγές».

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024: Οι τάσεις των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και 37άρια – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Οι τραγωδίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα – Το τροχαίο στα Τέμπη που μαυροφόρεσε το Μακροχώρι Ημαθίας (Video/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 17:44