search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 17:53
MENU CLOSE

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή σε Αττική και ακόμη 5 περιφέρειες

29.06.2024 14:15
fwtia

Πολύ υψηλός παραμένει και την Κυριακή ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

-Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

-Περιφέρεια Κρήτης

-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας)

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι Αρχές

Ο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς έχει θέσει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ σε μερική επιφυλακή βρίσκεται το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Περιφερειών.

Επιπλέον, έχει τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών.

Έκλεισε ο Εθνικός Κήπος – Αυξημένες οι περιπολίες στον Λυκαβηττό

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως ο Εθνικός Κήπος θα παραμείνει κλειστός για το κοινό σήμερα Σάββατο λόγω του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.

Όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος έχει αναπτύξει περιπολίες σε 24ώρη βάση σε όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου (Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια, Ιλίσια κλπ). Επίσης, υδροφόρες βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή και drones ελέγχουν μεγάλους χώρους (όπως π.χ. τον Λυκαβηττό), προκειμένου να ενημερώσει την Πυροσβεστική όπου είναι αναγκαίο.

«Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν να επικοινωνούν με το 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο) ή το 2105287800,τα οποία είναι σε 24ωρη λειτουργία», καταλήγει ο Δήμος Αθηναίων στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Λέσβος: Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση

Πρόεδρος Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ. για τη φωτιά στην Ύδρα: «Εάν είχαν πάρει δαχτυλικά αποτυπώματα από τους επιβάτες του σκάφους και είχαν ελέγξει τα κινητά, θα είχε λυθεί»

Πέθανε ο ηθοποιός Κωστής Νομικός – Βρέθηκε αναίσθητος στο κέντρο της Αθήνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 17:52