search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 00:56
MENU CLOSE

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σέριφο – Εκτός ελέγχου η φωτιά, σπεύδουν δυνάμεις από την Αθήνα

29.06.2024 23:32
fotia-serifos

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στη Σέριφο καθώς καίει μεγάλο μέρος του νησιού.

Από το απόγευμα έχει σημάνει συναγερμός, με την φωτιά να εξαπλώνεται άμεσα λόγω των ισχυρών ανέμων και ελλείψει προσωπικού της πυροσβεστικής, η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα.

Στο ξεκίνημα της πυρκαγιάς, επιχειρούσαν μόλις 3 πυροσβέστες, ενώ έσπευσε άλλος ένας στην πορεία (σύμφωνα και με τα ανακοινωθέν), ενώ θα ακολουθούσε συνδρομή από τη Σύρο, με 7 επιπλέον πυροσβέστες.

Πλέον, με τη φωτιά εκτός ελέγχου, σπεύδουν δυνάμεις και από Αθήνα, καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν με το που έδυσε ο ήλιος.

Οκτώ περιοχές εκκενώθηκαν

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, 8 οικισμοί εκκενώθηκαν άμεσα ώστε να αποφευχθεί μια τραγωδία, αφού οι φλόγες έκαιγαν σε κοντινή απόσταση σε διάσπαρτα σπίτια. Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση, αλλά τα 8-9 μποφόρ που έπνεαν εκείνη τη στιγμή, κατέστησαν αδύνανο να σβηστεί άμεσα.

Με μήνυμα του 112, εκκενώθηκαν οι οικισμολι Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι και Λιβάδι, απ’ όπου και ξεκίνησε η φωτιά λίγο μετά τις 18:00.

Με την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου, πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αθήνα και συγκεκριμένα 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Αναμένεται να δώσουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, με το νησί να είναι στο πόδι.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία του Europride 2024

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Σέριφο – Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση κατοίκων σε 8 οικισμούς

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάρνηθα – Συνεχίζουν να επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 00:53