search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 19:31
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Όλα δείχνουν μία Κεντρική Επιτροπή «φωτιά» – Οι τελευταίες κινήσεις Ανδρουλάκη, Δούκα, Γερουλάνου

29.06.2024 06:45
ANDROULAKHS_DOUKAS_GEROULANOS
Eurokinissi

Με δεδομένο ότι οι εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν εντός του 2024 θα συνεδριάσει αύριο Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ζητήσει «καθαρές λύσεις» και θα δείξει τον Οκτώβριο ως τον μήνα που θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές. Στην Κεντρική Επιτροπή θα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του και ο Χάρης Δούκας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, θα ανοίξει τη συζήτηση την Κυριακή και μεταξύ άλλων θα τονίσει την ανάγκη να γίνει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής. Θα υπερασπιστεί τα χρόνια της ηγεσίας του λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Φέραμε τον Μητσοτάκη σε δύσκολη θέση, τόσο με την πρόταση δυσπιστίας όσο και με τις θέσεις μας για την στεγαστική κρίση».

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Κεντροαριστερά και να είναι εγγυητής του χώρου όχι με όρους παρασκηνίου».

Για τον δήμο της Αθήνας και την υποψηφιότητά Δούκα: Το ΠΑΣΟΚ μίλησε για μία διαφορετική προσέγγιση στον δήμο της πρωτεύουσας και μία άλλη προσέγγιση. «Να μην είναι ο δήμος της Αθήνας λάφυρο κανενός».

Όπως έγραψε στο χθεσινό του ρεπορτάζ το topontiki.gr το σχόλιο για το «λάφυρο» δεν είναι άλλο από τα όσα έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις απευθείας αναθέσεις του Χάρη Δούκα στον δήμο Αθηναίων σε πρώην Υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Όπως επισημαίνουν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ είναι «τόσο λεπτές οι ισορροπίες που η σύγκρουση είναι έντονη και θα δούμε χτυπήματα και κάτω από την ζώνη».

Στην πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος πρόεδρος ο Χάρης Δούκας υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η ψυχή της προοδευτικής παράταξης που θα κυβερνήσει τη χώρα» και συμπλήρωσε ότι ο στόχος του είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες «ώστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη να είναι στην κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Στην ομιλία του την Κυριακή θα αναφερθεί στην ανάγκη για ένα «ισχυρό ΠΑΣΟΚ το οποίο «θα ενώνει, θα εμπνέει και θα νικάει» ενώ θα δώσει και ένα πλαίσιο για το μέλλον της Κεντροαριστεράς διευκρινίζοντας ότι «συγκλίσεις δεν γίνονται σε επίπεδο κορυφής, αλλά βάσης, γειτονιάς», όπως συνέβη στην Αθήνα.

Ο Παύλος Γερουλάνος ετοιμάζεται και αυτός να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στην ομιλία του θα κινηθεί σε ένα ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο το οποίο θα βάζει μπροστά την κοινωνία. Ο βουλευτής της Α’ Αθήνας συναντήθηκε χθες με τον βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή χωρίς ωστόσο να βγει κάποια είδηση από την συνάντησή τους. Μάλιστα, συνεργάτες του πρώην Υπουργού τονίζουν ότι ο Παύλος Γερουλάνος έχει συναντηθεί και με άλλους βουλευτές. Το σίγουρο είναι ότι ο βουλευτής στην Α’ Αθήνας θα αποφύγει να μπει ανάμεσα στην εν εξελίξει σύγκρουση των Ανδρουλάκη – Δούκα.
Παραίτηση γραμματέα;

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι αν στη συνεδρίαση της Κυριακής θα υπάρξουν αλλαγές στη θέση του γραμματέα. Πληροφορίες θέλουν τον Ανδρέα Σπυρόπουλο να παραιτείται και να υπάρχει είτε στην παρούσα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είτε σε επόμενη εκλογή νέου γραμματέα. Πρόσωπα που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του Κινήματος δεν αποκλείουν να βρεθεί ένα πρόσωπο το οποίο θα είναι «κοινής αποδοχής».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ακριβώς μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα προχωρήσει σε αλλαγές στα όργανα αλλά και στην λειτουργία της Βουλής δίνοντας ρόλο και στους εσωκομματικούς αμφισβητίες. Ο σκοπός είναι διπλός: Αφενός να δείξει ότι είναι υπέρ της ενότητας, αφετέρου να ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα είναι ζήτημα συλλογικής λειτουργίας…

Διαβάστε επίσης:

Δούκας κατά Μητσοτάκη και Μαρινάκη: Το Μαξίμου πίσω από τις επιθέσεις εναντίον μου – Παρεμβαίνουν στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ

Πιερρακάκης για πανελλήνιες: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις και το μήνυμά του στους υποψήφιους

Βούλα Κεχαγιά: Δεν θέλουμε να φύγει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ – Το σχόλιο για την επιστολή των 87

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 19:31