search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 19:13
MENU CLOSE

Ο Νικήτας, ο Μακρόν και η… Δευτέρα Παρουσία

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2340
27/06/2024
29.06.2024 07:04
kaklamanis-new

Το παράδειγμα του… Εμανουέλ Μακρόν χρησιμοποίησε ο Νικήτας Κακλαμάνης για να τονίσει την ανάγκη η Ν.Δ. να έχει «καθαρό» ιδεολογικό προφίλ, στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην Κ.Ο. του κόμματος.

Ο έμπειρος πολιτικός, σε πηγαδάκι στη Βουλή, σημείωσε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος, ο οποίος εμφανιζόταν ως κεντρώος, αλλά προσπαθούσε διαρκώς να απλώσει την πολιτική επιρροή του και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά, ηττήθηκε στις ευρωεκλογές.

Βέβαια τα προβλήματα του Μακρόν δεν αφορούν μόνο το πολιτικό προφίλ ή τον ιδεολογικό προσανατολισμό του, αλλά έχουν να κάνουν και με ιδιαίτερα αντιδημοφιλείς πολιτικές που εφάρμοσε, όπως η αύξηση του χρόνου για τη συνταξιοδότηση των Γάλλων.

Ωστόσο, ειδικά σε περιόδους κρίσης, καλό είναι πάντα να θυμάται κάποιος το περίφημο ποίημα του Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς «Η Δευτέρα Παρουσία» και το δυσοίωνο δίστιχο: «Τα πάντα αποσυντίθενται, το κέντρο δεν κρατάει. / Αναρχία μοναχά ξεσπά πάνω στον κόσμο»…

Διαβάστε επίσης:

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος – Έγινε για πρώτη φορά παππούς

Φειδίας Παναγιώτου: Πώς προχώρησε στην οργάνωση της ομάδας του

Σαββατοκύριακο οι πρώτες δημοσκοπήσεις για ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 19:13