search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 19:31
MENU CLOSE

Οι ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να επισκεφτείς λόγω… φαγητού (Photos)

29.06.2024 07:00
VARKELONI-NEW

Εάν είστε λάτρεις του φαγητού και των ταξιδιών τότε σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε μια σειρά από πόλεις και χώρες που αποτελούν γαστρονομικοί προορισμοί.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές πόλεις στην Ευρώπη σου προσφέρουν τη δυνατότητα να απολαύσεις μία διαφορετική κουζίνα και πρωτότυπες γεύσεις.

Εξάλλου, το φαγητό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε την κουλτούρα της χώρας ή της πόλης που πρόκειται να επισκεφθείτε. Πάμε να δούμε τρεις πόλεις που ξεχωρίσαμε:

1) Νάπολι – Ιταλία

Ένα μέρος που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε εάν είστε φίλος της πίτσας και των ζυμαρικών αυτό είναι σίγουρα η Νάπολι. Για πολλούς θεωρείται το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσετε πίτσα. Η L’Antica Pizzeria da Michele μαζί με την Antica Pizzeria Di Matteo εναλλάσσονται στο νούμερο ένα και στο νούμερο δύο στις λίστες με «την καλύτερη πίτσα του κόσμου» και είναι κάτι σαν επιβεβλημένη επίσκεψη αν θέλεις να δοκιμάσεις αυθεντική ιταλική πίτσα.

2) Λυών – Γαλλία

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας ξεχωρίζει για την υψηλή γαστρονομική της κουλτούρα. Στη Λυών μπορείτε να δοκιμάσετε αυθεντικά γαλλικά πιάτα και εκλεκτά κρασιά που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν. Υπάρχουν πάνω από 20 αυθεντικά εστιατόρια στην πόλη, τα ωραιότερα από τα οποία θα τα βρείτε στον δρόμο της rue Saint-Jean.

3) Βαρκελώνη – Ισπανία

Το φαγητό στη Βαρκελώνη αποτελείται από παραδοσιακούς γευστικούς συνδυασμούς που προέρχονται από τη Μεσόγειο, η οποία είναι μια πηγή φρέσκων ψαριών, αλλά και νόστιμων λαχανικών και εσπεριδοειδών. Τρώγοντας τάπας, ή μικρά πιάτα που μοιράζεστε, μπορείτε να ανακαλύψετε τη γαστρονομική κουλτούρα της Βαρκελώνης. Βέβαια, εκτός από τα τοπικά εστιατόρια, ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε την κουζίνα της Βαρκελώνης είναι με μια επίσκεψη στις αγορές της πόλης.

Διαβάστε επίσης:

3 παραλίες κοντά στην Αθήνα που θυμίζουν νησί (Videos)

Γέρακας: Ξέρεις πού βρίσκεται το άγνωστο φιόρδ της Ελλάδας; (Photos/Video)

Σαμοθράκη: Διακοπές στο εναλλακτικό νησί με τις μικρές φυσικές πισίνες (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 19:31