search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 20:30
MENU CLOSE

Euro 2024: Ελβετία – Ιταλία και Γερμανία – Δανία στη μάχη για τη φάση των «16»

29.06.2024 17:21
euro2024_new

Η φάση των «16» στο Euro 2024 αρχίζει σήμερα (29/06) με δύο αμφίρροπες αναμετρήσεις – η Ελβετία αντιμετωπίζει την κάτοχο του τροπαίου, Ιταλία, και η διοργανώτρια Γερμανία καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Δανίας.

Ελβετία – Ιταλία

Η Ελβετία προκρίθηκε άνετα από τον πρώτο όμιλο, παρέμεινε αήττητη και έφτασε πολύ κοντά στο να τερματίσει πάνω από τη Γερμανία, προτού η ισοφάριση του Νίκλας Φίλκρουγκ στις καθυστερήσεις τους αφήσει στη δεύτερη θέση. Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν σίγουρα δεν φαίνεται να πτοείται από κανέναν αντίπαλο που αντιμετωπίζει και δεν θα έχει κανένα φόβο απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου, Ιταλία, στο Βερολίνο.

«Το πρώτο βήμα έχει γίνει», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής Ελβετίας, Γκράνιτ Τζάκα, και πρόσθεσε το εξής: «Ανυπομονούμε για τον επόμενο γύρο και τους επόμενους αντιπάλους μας. Ελπίζω όλοι να έχουν λίγο περισσότερο σεβασμό για την Ελβετία τώρα».

Η Ιταλία, εν τω μεταξύ, χρειάστηκε μια δραματική ισοφάριση στο 98ο λεπτό από τον Ματία Τζακάνι για να σφραγίσει τη δεύτερη θέση στον δεύτερο όμιλο Β – μία στιγμή που θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική για την πορεία της στο Euro 2024. «Προχωράμε βήμα-βήμα», δήλωσε ο επιθετικός της Εθνικής Ιταλίας, Ματέο Ρετέγκι, και συμπλήρωσε το εξής: «Θα παίξουμε απέναντι σε μια άλλη δυνατή ομάδα, στην Ελβετία, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αυτές ομάδες, η Ελβετία και η Ιταλία, συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων του Euro 2020, με την Ιταλία να θριαμβεύει με 3-0 στη Ρώμη.

Ο αποψινός αγώνας θα διεξαχθεί στο Βερολίνο και πρόκειται να αρχίσει στις 19:00. Μάλιστα, θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση τόσο από την ΕΡΤ1 όσο και διαδικτυακά μέσω του ERTFLIX (κάνετε κλικ εδώ).

Γερμανία – Δανία

Η οικοδέσποινα Γερμανία φάνηκε δυνατή στον πρώτο όμιλο, νικώντας άνετα τη Σκωτία και την Ουγγαρία, προτού η ισοφάριση του Νίκλας Φίλκρουγκ στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ελβετία την εδραιώσει ως νικήτρια του γκρουπ της. Οι Τζαμάλ Μουσιάλα, Τόνι Κρόος και Φλόριαν Βιρτς έδειξαν πολύ καλή εικόνα και, στο Ντόρτμουντ, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν θα αισθάνεται σίγουρη ότι θα προχωρήσει στον τέταρτο προημιτελικό του Euro στις πέντε τελευταίες διοργανώσεις.

Εντούτοις, η Δανία θα έχει πολλές πιθανότητες να κάνει την ανατροπή, έχοντας αποδείξει ότι είναι μία δύσκολη ομάδα αφού σημείωσε τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμους αγώνες της στον τρίτο όμιλο. Ο Κρίστιαν Έρικσεν είναι απολαυστικός, ενώ οι Γιόνας Βιντ και Ράσμους Χόιλουντ είναι ικανοί να δημιουργήσουν προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα.

Αυτές οι δύο ομάδες, η Γερμανία και η Δανία, έχουν φέρει τρεις ισοπαλίες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έχουν δώσει, κάτι που μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι έχουμε μπροστά μας μια αμφίρροπη αναμέτρηση.

Ο αποψινός αγώνας θα διεξαχθεί στο Ντόρτμουντ και πρόκειται να αρχίσει στις 22:00. Μάλιστα, θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση τόσο από την ΕΡΤ1 όσο και διαδικτυακά μέσω του ERTFLIX (κάνετε κλικ εδώ).

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2026

Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι: To «τείχος» της Γεωργίας που θέλει να βάλει stop στην Ισπανία

Μπαχάμες – Ελλάδα 75-102: Άνετη επικράτηση της εθνικής ομάδας στο τελευταίο φιλικό πριν το Προολυμπιακό – Απολαυστικός ο Γιάννης!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 20:29