search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 17:07
MENU CLOSE

Τέμπη: Σάλος με την αποκάλυψη για το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας – Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση, ένοχη η σιωπή της, λέει η αντιπολίτευση

28.06.2024 16:57
tempi_2604_1920-1080_new

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφότου έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που αναζητούσαν οι ιδιώτες εμπειρογνώμονες και ο εφέτης ανακριτής στο έγκλημα των Τεμπών.

Μάλιστα, το κοντέινερ βρέθηκε σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ο εφέτης ανακριτής, δεδομένου ότι αποτελεί σημαντικό πειστήριο, έχει δώσει εντολή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας να μεταφερθεί με ασφάλεια σήμερα κιόλας στο Κουλούρι, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα στοιχεία της υπόθεσης του δυστυχήματος.

Το κοντέινερ ήταν έμφορτο όταν συνέβη η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, ο οποίος είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στις Αρχές. 

«Η αναζήτηση του εφέτη έφερε καρπούς, μεταφέρθηκε το κοντέινερ», ανέφερε σύμφωνα με την ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη ζητήσει πραγματογνώμονα, προκειμένου να το εξετάσει.

Κασσελάκης για Τέμπη: «Μας οφείλετε την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη»

«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα ακόμα και τώρα σε οικόπεδα ιδιωτών και όχι στα χέρια των ανακριτικών αρχών», αναφέρει για τα Τέμπη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την εύρεση του κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, σε οικόπεδο ιδιώτη.

«Πώς αλήθεια μεταφέρθηκε; Ποιος έδωσε την εντολή; Επιτέλους δώστε απαντήσεις! Μας οφείλετε την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη», τόνισε παράλληλα ο κ. Κασσελάκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«16 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, τη μονταζιέρα και το μπάζωμα βρέθηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, σε οικόπεδο ιδιώτη!

Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα ακόμα και τώρα σε οικόπεδα ιδιωτών και όχι στα χέρια των ανακριτικών αρχών.

Πώς αλήθεια μεταφέρθηκε;
Ποιος έδωσε την εντολή;
Επιτέλους δώστε απαντήσεις!
Μας οφείλετε την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη».

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή της κυβέρνησης

«Η σημερινή αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε σε οικόπεδο ιδιώτη κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, 16 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, εκθέτει βαρύτατα τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει άμεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις.

Η μέχρι στιγμής σιωπή της κυβέρνησης είναι ένοχη και προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που στόχο είχαν τη συγκάλυψη».

Νέα Αριστερά: «Το έγκλημα των Τεμπών όπως φαίνεται ακολουθείται από ένα άλλο έγκλημα, αυτό της συγκάλυψης»

Για έγκλημα συγκάλυψης κάνει λόγο η Νέα Αριστερά, ενώ τονίζει με νόημα πως το κοντέινερ «από τη μια στιγμή στην άλλη εξαφανίστηκε».

«Σε οικόπεδο ιδιώτη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το κοντέινερ του εμπορικού τρένου ενάμιση χρόνο μετά, χωρίς να γνωρίζουμε το ποιος έδωσε την εντολή της μεταφοράς του, πότε και γιατί. Πρόκειται για κοντέινερ που ήταν έμφορτο όταν έγινε η πρόσκρουση και από τη μια στιγμή στην άλλη εξαφανίστηκε.

Πρόκειται για μια σκανδαλώδη αποκάλυψη, την ώρα μάλιστα που οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ζητήσει να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες για να εξεταστούν τα κοντέινερ της εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας. Κάτι που φυσικά ενάμιση χρόνο τώρα οι ελεγκτικοί κρατικοί μηχανισμοί δεν έχουν καν σκεφτεί.

Κάποιος πρέπει να δώσει επιτέλους εξηγήσεις για όλα αυτά που συμβαίνουν και η κυβέρνηση να πάψει να υποτιμά τα αιτήματα των συγγενών των θυμάτων», καταλήγει η Νέα Αριστερά.

Διαβάστε επίσης:

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Θεσσαλονίκη: Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την πόλη – Πού εντοπίζονται προβλήματα (Photos/Videos)

Διπλό έγκλημα στη Μακρινίτσα: Ένοχος και στο Εφετείο ο 36χρονος δράστης – Παραμένουν τα ισόβια, τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Ρέθυμνο: Φωτιά στην περιοχή Σακτούρια – Ειδοποίηση από το 112

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 17:06