search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 21:50
MENU CLOSE

Πιστοποίηση Zero Waste to Landfill για την Μασούτης

28.06.2024 09:28
masoutis new

Tην πιστοποίηση Zero Waste to Landfill (ZWTL-EU1) για το κέντρο αποθήκευσης και διανομής της εταιρείας στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, έλαβε η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., έχοντας όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, υψηλό αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον και την κοινωνία και παράλληλα αποδεικνύει στην πράξη πως η κυκλική οικονομία βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της, λαμβάνοντας, για το 2023,

Για δεύτερη χρονιά απονεμήθηκε η πιστοποίηση στην εταιρεία από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT, για την αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων της σε ποσοστό 93,49%, αυξημένο κατά 2,26% σε σχέση με την προηγούμενη πιστοποίηση, κατατάσσοντας την στην κατηγορία «Green».

Η πιστοποίηση αυτή αποδεικνύει πως το 93,49% των αποβλήτων που παράχθηκαν από το Κέντρο Αποθήκευσης & Διανομής δεν κατέληξαν σε χώρους υγειονομικής ταφής, αλλά κατευθύνθηκαν προς περαιτέρω αξιοποίηση, όπως σε ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση υλικών, κομποστοποίηση, ανάκτηση ενέργειας κλπ.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε αποτελεί την πρώτη εταιρεία του κλάδου της που πιστοποιήθηκε για τη διαχείριση των αποβλήτων της, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την δέσμευσή της για την πράσινη μετάβαση και την κυκλική οικονομία.

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Αλλάζει επίπεδο η Τράπεζα μετά την επενδυτική αξιολόγηση από την Moody’s

Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκληρωμένος πάροχος πράσινης ενέργειας με ηγετική θέση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και επενδύσεις €9 δισ. ως το 2026

Στάσσης: Η αλλαγή είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα στην ΔΕΗ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 21:50