search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 22:27
MENU CLOSE

Ο Πούτιν ροχάλιζε την ώρα του αμερικανικού ντιμπέιτ, λέει το Κρεμλίνο

28.06.2024 17:41
putin 776- new

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απολάμβανε τον ύπνο του την Παρασκευή και δεν παρακολούθησε το ντιμπέιτ μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν νομίζω ότι μπορείτε να περιμένετε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα βάλει το ξυπνητήρι για να παρακολουθήσει τη συζήτηση», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Αυτό δεν είναι ένα σημαντικό γεγονός για εμάς».

Η συζήτηση ξεκίνησε στις 9 μ.μ. στην Ατλάντα, που είναι 4 το πρωί στη Μόσχα. Η απόδοση του Μπάιντεν ανησύχησε τους Δημοκρατικούς και πυροδότησε εκκλήσεις να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία «δεν έχει παρέμβει ποτέ σε προεκλογικές εκστρατείες» και «δεν έχει καμία πρόθεση» να σχολιάσει τη συζήτηση. Η Μόσχα έχει κατηγορηθεί από πολλές δυτικές χώρες σε πολλές εκλογές για ανάμιξη στις δημοκρατικές διαδικασίες τα τελευταία χρόνια.

Ενώ η κορυφαία ομάδα του Πούτιν κάνει λόγο για αδιαφορία για την αναμέτρηση, ωστόσο «οι πράκτορες του χάους» στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Ρωσίαςανέλαβαν δράση, εστιάζοντας κυρίως στις δηλώσεις των δύο υποψηφίων για τις αμερικανικές εκλογές, σχετικά με τη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA δημοσίευσε μια καταμέτρηση για το πόσο συχνά οι δύο υποψήφιοι ανέφεραν το όνομα «Βλαντιμίρ Πούτιν» (επτά φορές και για τους δύο) και τη λέξη «Ρωσία». (Τραμπ: 16, Μπάιντεν: 0).

Τα ρωσικά ΜΜΕ στάθηκαν επίσης στα σχόλια του Μπάιντεν ότι το Κρεμλίνο δεν θα περιοριστεί στην κατάκτηση της Ουκρανίας και πως θέλει να «αποκαταστήσει αυτό που ήταν μέρος της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας» και στην περιγραφή του Πούτιν ως «εγκληματία πολέμου».

Διαβάστε επίσης:

Κάγια Κάλας: Ποια είναι η νέα «σιδηρά κυρία» της ΕΕ, που θα διαδεχθεί τον Μπορέλ – Γιατί είναι «κόκκινο πανί» για τη Ρωσία

ΗΠΑ: Σε πανικό οι Δημοκρατικοί – Ψάχνουν εναλλακτική λύση μετά το στραπάτσο Μπάιντεν στο debate

Τραγωδία στη Σλοβακία: Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο – Έξι νεκροί και 5 τραυματίες (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 22:24