search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 18:00
MENU CLOSE

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε απολύτως τη Συμφωνία των Πρεσπών – Υποχρέωση και των δύο πλευρών η εφαρμογή της

28.06.2024 21:45
voreia_makedonia_new

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας απαντώντας στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής περί παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά των Σκοπίων.

Ειδικότερα, το ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας τονίζει ότι σέβεται πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως η εφαρμογή της είναι υποχρέωση και των δύο πλευρών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου σέβεται πλήρως τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει από τις διεθνείς συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά υπενθυμίζουμε ότι η εφαρμογή της αποτελεί υποχρέωση και για τα δύο μέρη» αναφέρεται σε αποψινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

«Ταυτόχρονα, επαναβεβαιώνουμε την ετοιμότητά μας να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στην υλοποίηση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, ολοκληρώνοντας και αναβαθμίζοντας με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει για την ένταξη στην ΕΕ, ως κορυφαία προτεραιότητά μας στην εξωτερική πολιτική»  καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στα άκρα για τις συνδρομές υπέρ Αυγής με διαρροές ότι δεν πλήρωσαν οι «87» – Στο «κάδρο» και Τσίπρας, κύκλοι του μιλούν για «χυδαιότητες»

ΣΥΡΙΖΑ: Να μειώσει τώρα τον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση – Να υιοθετήσει την πρότασή μας, όπως έκανε με τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων

Γιάννης Μαντζουράνης για κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, να λειτουργεί πιο συλλογικά ο Κασσελάκης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 17:58