search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 18:54
MENU CLOSE

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ για τις απειλές στη σύντροφό του – Σοκάρει η περιγραφή της γυναίκας – «Με χαστούκισε και μου τραβούσε τα μαλλιά»

28.06.2024 17:06
dimosiografow ert – new

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επιβλήθηκε στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, για τις απειλές κατά της συντρόφου του μετά τον ξυλοδαρμό, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Επιπλέον, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για την παθούσα δημοσιογράφο μη προσέγγισης και επικοινωνίας με οποιαδήποτε τρόπο (φυσικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά) μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι η ποινή φυλάκισης στον δημοσιογράφο αφορά τις απειλές που κατήγγειλε η σύντροφός του μετά τον ξυλοδαρμό της.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα της εισαγγελίας αναφορικά με τις καταγγελίες περί άσκησης ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τη δημοσιογράφο και θύτη τον καταδικασθέντα.

Στο δικαστήριο ήταν παρούσα η καταγγέλλουσα συνάδελφος του, καθώς και η εν διαστάσει σύζυγος του κατηγορούμενου, οι οποίες κατέθεσαν στη δίκη.

Συγκλονίζει η περιγραφή της δημοσιογράφου

Παράλληλα, σοκ προκαλούν τα όσα περιέγραψε ενώπιον του Μονομελούς Αυτοφώρου, η δημοσιογράφος που κατήγγειλε συνάδελφό της στην ΕΡΤ για κακοποίηση.

Εξιστορώντας το πώς ξεκίνησαν όλα, η 30χρονη εξήγησε πως μετά από διάλογο που είχαν για τη σχέση τους, καθώς και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει πάρει διαζύγιο από την εν διαστάσει σύζυγό του, εκείνη του είπε πως θέλει να χωρίσουν. Εκείνος, σύμφωνα με την ίδια, εξύβριζε τη σύζυγό του και έλεγε πως δεν του δίνει διαζύγιο.

«Όταν του είπα ότι δεν θέλω να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί εκνευρίστηκε. Άρχισε να με κατηγορεί και να με βρίζει χυδαία. Με έλεγε τρελή, κ*****α, εμμονική. Άρχισε να με κατηγορεί ότι έχω άλλη σχέση και γι’ αυτό θέλω να χωρίσουμε. Μετά άρχισε να με φτύνει», περιέγραψε η γυναίκα.

«Με χαστούκισε, με έσπρωξε, μου πετούσε νερό και κόκα κόλα. Του έλεγα “φύγε από το σπίτι μου, θέλω να χωρίσουμε” και μου έβαζε τρικλοποδιές. Μου έριχνε χαστούκια, και ανάποδα χαστούκια, με συνέπεια να τραυματιστώ στη γνάθο και να μην μπορώ να κλείσω το σαγόνι μου. Κατάφερα να τον διώξω με τα χίλια ζόρια. Ήμουν σε κατάσταση σοκ, πονούσα πολύ, μου τραβούσε και τα μαλλιά μέσα σε όλα αυτά. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ», προσθέτει.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, τότε έφυγε από το σπίτι και κάλεσε έναν φίλο της.

«Δεν μπορούσα να πάω στο νοσοκομείο, από το σοκ και τον πόνο που είχα υποστεί. Του είπα του φίλου μου να έρθει με προσοχή μήπως είναι από κάτω ακόμα. Άρχισε να με παίρνει τηλέφωνα. Πάτησα φραγή και άρχισε να στέλνει στο messenger και το Viber. Με έβριζε χυδαία. Ήμουν τρομοκρατημένη. Ψάχναμε ένα εφημερεύον νοσοκομείο. Είδαμε ότι είναι το ΚΑΤ. Μετά από πέντε λεπτά μόλις έφτασα μου είχε στείλει μήνυμα ότι βρίσκεται κάτω από το σπίτι μου και ζητούσε να ανέβει» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το αδίκημα της απειλής, το οποίο εκδικαζόταν σήμερα στο Αυτόφωρο, η 30χρονη σημείωσε ότι της έστελνε δεκάδες μηνύματα και επιχείρησε δεκάδες κλήσεις και βιντεοκλήσεις την ώρα που βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Τι δήλωσε η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου

Η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου, από την πλευρά της, κατέθεσε πως τη Δευτέρα στις 11:00 το βράδυ, ο κατηγορούμενος πήγε στο σπίτι της για να δει τα παιδιά του. Εκεί, σύμφωνα με την μάρτυρα, της είπε ότι θα την σκοτώσει εάν του πάρει τα παιδιά, κάτι που -όπως είπε- η ίδια θεώρησε ότι το είπε εν τη ρύμη του λόγου.

«Είχε έντονες μεταπτώσεις δεν ένιωσα απειλή. Ήταν εμφανές ότι είχε νεύρα, ήταν επηρεασμένος από το συμβάν με τη σύντροφο του και εγώ δεν ήθελα να δει τα παιδιά και να τα ταράξει» σημείωσε.

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ότι όλα ξεκίνησαν από μια σκηνή ζηλοτυπίας που ξεκίνησε η καταγγέλλουσα.

«Ήμουν στην Ύδρα για ρεπορτάζ, είχα ανεβάσει στόρις στο Facebook και μου είπε εκείνη ότι “ψάχνω λάικ από γκομενάκια”. Επιπλέον, δεχόμουν πίεση για να πάρω διαζύγιο. Έσβησα τις φωτογραφίες που την ενοχλούσαν, γύρισα και συναντηθήκαμε στην λεωφόρο Αθηνών. Μετά μου είπε θέλω να δω ποιοι σου έχουν κάνει λάικ στα στόρι. Τότε είδε φωτογραφίες της εν διαστάσει συζύγου μου. Υπήρξε μια έκρηξη θυμού με βρισιές αισχρές, τότε δέχτηκα το πρώτο χτύπημα στο στήθος με τις παλάμες, μετά δυο χαστούκια στο πρόσωπο. Της είπα “τι κάνεις”. Μετά της έφτυσα την κόκα κόλα στο πρόσωπό της και την έβρισα. Συνέχισα να την απωθώ με δύναμη μεν… Μου έλεγε να φύγω από το σπίτι. Έφτασα στην πόρτα και με έβριζε και δέχτηκα άλλα δυο χαστούκια, στην πόρτα και το ασανσέρ. Χαστούκια που έμειναν αναπάντητα. Δεν ανταπέδιδα. Ωστόσο η απαρχή είναι ψευδές αυτό που είπε. Εκείνη ξεκίνησε όλον αυτόν τον ξυλοδαρμό και εγώ απλά αμύνθηκα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος. Σχετικά με τα μηνύματα που έστειλε είπε ότι ήταν με ξεκάθαρη διάθεση συμφιλίωσης.

Πήγε κανονικά στη δουλειά του ο κατηγορούμενος

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ λίγες ώρες μετά το περιστατικό, πήγε κανονικά να κάνει τη βάρδια του στην ιστοσελίδα που δούλευε παράλληλα με την ΕΡΤ και μάλιστα, οι συνάδελφοί του, του ζητούσαν να κάνει ρεπορτάζ για την υπόθεση.

«Πήγε κανονικά στην εργασία του. Ήρεμος, κεφάτος, κανένας από τους συναδέλφους του δεν κατάλαβε τίποτα. Το βράδυ της Κυριακής γίνεται ο ξυλοδαρμός, τη Δευτέρα το πρωί στις 8 ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν στο πόστο του. Εργαζόταν από το σπίτι. Μιλούσα με τους συναδέλφους του και δεν είχαν καταλάβει τίποτα. Την Τρίτη το πρωί όταν “έσκασε” η είδηση στο σάιτ που δούλευε τον έπαιρναν τηλέφωνο για να κάνει ρεπορτάζ. Δεν απάντησε ποτέ. Μάλιστα, όταν έγινε γνωστή η είδηση οι συνάδελφοί του τον καλούσαν για να κάνει ρεπορτάζ και να μάθει ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που ξυλοκόπησε την σύντροφό του» ανέφερε η Κέλλυ Χεινοπώρου στην εκπομπή «Το Πρωινό».

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε την Τρίτη (25/6) έπειτα από καταγγελία της κοπέλας στην ΕΛ.ΑΣ. και προκάλεσε σοκ για την αγριότητά του, καθώς το θύμα φέρεται να έχει υποστεί από τα χτυπήματα κάταγμα στο πρόσωπο.

Η νεαρή μετέβη στο αστυνομικό τμήμα σε άθλια κατάσταση, με εμφανή τα χτυπήματα. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η κοπέλα περιέγραψε όσα της συνέβησαν με εμφανή ταραχή και, για τα χτυπήματα της, είχε και βεβαίωση από το νοσοκομείο ΚΑΤ.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του, τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν εκείνη του είπε να χωρίσουν. Η αντίδρασή του ήταν βίαιη και άρχισε να τη χτυπά στο πρόσωπο.

Η γυναίκα πήγε σε νοσοκομείο και από εκεί, έχοντας λάβει βεβαίωση για τα τραύματά της μετέβη στο τμήμα και υπέβαλε μήνυση.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό έγκλημα στη Μακρινίτσα: Ένοχος και στο Εφετείο ο 36χρονος δράστης – Παραμένουν τα ισόβια, τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Θεσσαλονίκη: Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την πόλη – Πού εντοπίζονται προβλήματα (Photos/Videos)

Τραγωδία στην Αχαΐα: Βρέθηκε νεκρό βρέφος τεσσάρων μηνών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 18:54