search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 09:23
MENU CLOSE

Βουλή TV: Η Αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων

27.06.2024 17:40
image006

O Τάκης Κάμπρας και οι «Στιγμές Ιστορίας» παρουσιάζουν κάθε Κυριακή στις 20.15 στο Βουλή TV, ιστορίες και γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα, από την Επανάσταση για την Ανεξαρτησία έως τη σύγχρονη εποχή.

Τεκμηριωμένα γεγονότα της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας από ι­δρύσεως του Ελληνικού κράτους ως σήμερα, που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα, ιστορικά α­φιερώματα και ανέκδοτες ιστορίες του πολιτικού και όχι μόνο βίου της χώρας.

Αυτή την Κυριακή, 30/6 στις 20.15, θα προβληθεί το νέο επεισόδιο της σειράς για τους πρώ­τους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες και το πώς υλοποιήθηκαν.

«Το αθλητικόν συνέδριον εκφράσαν την ευχήν όπως οι Διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες τελε­σθούν το πρώτον εις τας Αθήνας τω 1896, δεν έκαμε τίποτε άλλο ειμή να αποδώση τα του Καί­σαρος τω Καίσαρι. Η γόνιμος ιδέα της ανασυστάσεως των Αγώνων τούτων είναι ιδέα εξαιρετι­κώς ελληνική».

Με αυτά τα λόγια ο βαρόνος Πιέρ ντε Κουμπερτέν ανακοινώνει στο πρώτο φύλ­λο του δελτίου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και διεξαγωγή τους στον τόπο καταγωγής τους, στην Ελλάδα, την άνοιξη του 1896.

Διαβάστε επίσης:

Ο Όμιλος Κυριακού ανακοινώνει τη δημιουργία επενδυτικού fund για επενδύσεις στην Ελλάδα με 1 δισ. δολάρια από την QIA

ΣΚΑΪ: Η τηλεθέαση του «Survivor» πέρασε από τις «Συμπληγάδες» ελληνικών σειρών και Euro 2024

Έρευνα Reuters για την εμπιστοσύνη στην ειδήσεις: Πιο χαμηλά και από την περίοδο κορύφωσης του κορωνοϊού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 09:23