search
ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 03:31
MENU CLOSE

Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Γάζα, ενώ ένα ακόμα παιδί πέθανε από υποσιτισμό 

27.06.2024 13:06
paidia-gaza-skoupidia

Ένα ακόμα παιδί πέθανε από υποσιτισμό στη βόρεια Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές της Πόλης της Γάζας, όπως δήλωσαν σήμερα Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Στην πόλη της Ράφα, που κάποτε αποτελούσε καταφύγιο και όπου το Ισραήλ λέει ότι κοντεύει στην ολοκλήρωση της σχεδόν ενός μήνα επιχείρησής του κατά των ενόπλων της Χαμάς, οι κάτοικοι δήλωσαν ότι ο στρατός ισοπέδωσε αρκετές περιοχές κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Οκτώ και πλέον μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, αξιωματούχοι ανθρωπιστικών οργανώσεων δηλώνουν ότι στον θύλακα εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος λιμού, με σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους να είναι αντιμέτωποι με «καταστροφική» επισιτιστική ανασφάλεια.

Στα 31 τα παιδιά που έχουν πεθάνει από υποσιτισμό

«Λιμοκτονούμε στην Πόλη της Γάζας, και μας κυνηγούν τεθωρακισμένα και αεροπλάνα, χωρίς καμία ελπίδα ότι αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει», δήλωσε στο Reuters μέσω εφαρμογής μηνυμάτων ο Μοχάμεντ Τζαμάλ, 25 ετών, που κατοικεί στην Πόλη της Γάζας.

Ο θάνατος ενός ακόμα κοριτσιού στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν αργά χθες αύξησε σε τουλάχιστον 31 τον αριθμό των παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή τους από υποσιτισμό και αφυδάτωση, δήλωσε υγειονομικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο πόλεμος καθιστά δύσκολη την καταγραφή τέτοιων περιστατικών.

Το Ισραήλ αρνείται τις κατηγορίες ότι έχει δημιουργήσει συνθήκες λιμού, κατηγορώντας τις ανθρωπιστικές οργανώσεις για προβλήματα στη διανομή και υποστηρίζει ότι η Χαμάς μεταφέρει αλλού τη βοήθεια, κάτι που η ίδια η ισλαμιστική οργάνωση αρνείται.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν πέντε πολυκατοικίες στη γειτονιά Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας. Οι διασώστες αναζητούν εγκλωβισμένους στα χαλάσματα, ενώ τρεις άλλοι σκοτώθηκαν στη γειτονιά Σετζάγια.

«Ακούγεται σαν να ξεκινά και πάλι ο πόλεμος, μια σειρά από βομβαρδισμούς που κατέστρεψαν αρκετά σπίτια στην περιοχή μας και ταρακούνησαν τα κτίρια», δήλωσε ο Μοχάμεντ Τζαμάλ.

Εικόνες από drone που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αυθεντικότητα των οποίων δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει άμεσα το Reuters, δείχνουν δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια σε περιοχές της Ράφας, που συνορεύει με την Αίγυπτο, και το χωριό Σουεντέγια, στη δυτική πλευρά της πόλης, να έχει σχεδόν αφανιστεί.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό για τις χθεσινοβραδινές επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Χάρι Πότερ: 1,9 εκατ. δολάρια για μια ακουαρέλα – Τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s

Μπιλ Κομπς: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός, μια από τις μακροβιότερες παρουσίες του παγκόσμιου κινηματογράφου (Video)

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Ο Λίβανος θα γυρίσει στη «λίθινη εποχή», απειλεί το Ισραήλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 01:05