search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 06:34
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για τιμές ρεύματος: «Η κυβέρνηση αρκείται στον ρόλο του παρατηρητή και στις… ευχές»

27.06.2024 14:46
revma_times_2104_new

Ανακοίνωση για την αδράνεια της κυβέρνησης στο θέμα της αύξησης των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ώρα που οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν πάρει την ανιούσα, με το κόστος να προμηνύεται δυσβάστακτο για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διά του εκπροσώπου της Π. Μαρινάκη, αρκείται είτε στον ρόλο του παρατηρητή των τιμών είτε στις… ευχές ότι οι αυξήσεις δεν θα είναι υπέρογκες» αναφέρει αρχικά η Κουμουνδούρου και ρίχνει τις ευθύνες στον πρωθυπουργό για αισχροκέρδεια στον κλάδο, ενώ κάνουν αντίστοιχη αναφορά και στις τιμές στα ακτοπλοϊκά.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την πλήρη ευθύνη για την αισχροκέρδεια στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Έστω και τώρα, οφείλει να πάρει μέτρα που θα εξασφαλίσουν ότι οι πολίτες δεν θα οδηγηθούν σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για την εκτόξευση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η οποία σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει ή και ξεπερνά το 100%, με την κυβέρνηση και πάλι να παρατηρεί το φαινόμενο χωρίς να παρεμβαίνει».

Καταλήγοντας, σχολιάζουν για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως «καλό θα ήταν να θυμηθεί ότι από το 1974 ως το 2015 δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και πριν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία οδήγησε τη χώρα εκτός μνημονίων και παρέδωσε γεμάτα ταμεία, υπήρξαν διαδοχικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και της ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, που τη χρεοκόπησαν».

Διαβάστε επίσης:

Κεχαγιά: «Η δήλωση Κασσελάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λειτουργήσει με “μαύρο” χρήμα, δεν συνιστά κάποιου είδους υπαινιγμό» (audio/video)

Ο Ρουσόπουλος υποδέχτηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης την… Ολυμπιακή Φλόγα

Σ. Φάμελλος: Να συζητηθούν άμεσα οι δύο προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τη δίκαιη φορολόγηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 00:53