search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 06:27
MENU CLOSE

Σ. Φάμελλος: Να συζητηθούν άμεσα οι δύο προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τη δίκαιη φορολόγηση

27.06.2024 12:17
famellos_new

Να σταματήσει η πλειοψηφία να επικαλείται ανύπαρκτα κωλύματα και να προγραμματιστεί άμεσα η συζήτηση των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη δίκαιη φορολόγηση, ζήτησε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Σε παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Πρόεδρο του Σώματος Κώστα Τασούλα να θέσει στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων το ακριβές χρονοδιάγραμμα συζήτησης των δύο προτάσεων νόμου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Στρέφοντας τα βέλη του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι «με καινοφανείς διαδικασίες δικής του έμπνευσης, επιχειρεί να αποφύγει την ουσιαστική κοινοβουλευτική συζήτηση και να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες για την ακραία ακρίβεια και την άδικη φορολόγηση των πολιτών».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο προτάσεις νόμου, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, συνοδεύονται και από τις εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τα οικονομικά αποτελέσματα που επιφέρουν.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απορρίπτει εκ νέου το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα ότι το Σύνταγμα δεν «επιτρέπει» τη συζήτηση προτάσεων νόμου της αντιπολίτευσης όταν αυτές έχουν δημοσιονομικό κόστος.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν συζητηθεί προτάσεις νόμου κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνεπάγονται δημοσιονομικό κόστος», ανέφερε ο κ. Τασούλας σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, σημειώνοντας μάλιστα ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις, σύμφωνα με το ΓΛΚ, συνεπάγονται δημοσιονομικό κόστος περί τα 6,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Γιατί ο Κασσελάκης στήνει σκηνικό μονομαχίας με τον Τσίπρα – Κινητικότητα στους διαφωνούντες

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ: Τα 5 μηνύματα που έστειλαν οι βουλευτές στον Μητσοτάκη – Σε περιδίνηση η κυβέρνηση

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Η ώρα της Ούρσουλα, τα… νεύρα της Τζόρτζια και οι επιδιώξεις του Κυριάκου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 03:31