search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 09:41
MENU CLOSE

Ρυζοσαλάτα με καλαμπόκι και τόνο, από περισσεύματα ή κονσέρβες

27.06.2024 06:30
syntagi-new

Μια πανεύκολη, ελαφριά και γευστική μεξικάνικη ρυζοσαλάτα με καλαμπόκι και τόνο που μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα και βασίζεται αποκλειστικά σε κονσέρβες ή περισσεύματα.

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που την κάνει ιδιαίτερα χορταστική, καταναλώνεται κρύα ζεστή, στο γραφείο ή την παραλία και μπορεί να αποτελέσει την ιδανική γέμιση για σπιτικές αραβικές πίτες και μπουρίτος.

Υλικά για τη Συνταγή

  • 2 φλιτζάνια μακρύκοκκο ρύζι (ωμό ή έτοιμο βρασμένο)
  • 1 κονσέρβα (185 γραμμαρίων) τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένο ή μαγειρεμένο σολομό που έχει περισσέψει
  • 1 κονσέρβα (400 γραμμαρίων) καλαμπόκι, ξεπλυμένο και καλά στραγγισμένο
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κονσέρβα (400 γραμμαρίων) φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα ή περισσεύματα βρασμένων οσπρίων
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας πράσινες πιπεριές χαλαπένιος, ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί τσένταρ
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο (προαιρετικά)

Για το ντρέσινγκ

  • 2 κουταλιές της σούπας, φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα ταμπάσκο

Εκτέλεση

  • 1.Η συνταγή μπορεί να γίνει εύκολα με ρύζι βρασμένο που έχει περισσέψει. Σε διαφορετική περίπτωση, ξεπλύντε το ωμό ρύζι κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό, μέχρι  το νερό να βγαίνει καθαρό. Βράστε το σε κατσαρόλα με τη διπλάσια ποσότητα (ελαφρά αλατισμένου) νερού ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξεπλύντε το με κρύο νερό ώστε να κρυώσει και στραγγίστε το.
  • 2.Βάλτε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα καλά.
  • 3.Σε ένα σέικερ ή μεζούρα υγρών χτυπήστε το χυμό λάιμ, το λάδι, το ταμπάσκο και το αλάτι και περιχύστε με αυτό το ντρέσινγκ τη σαλάτα. Ανακατέψτε τη σάλτσα καλά μέχρι να κατανεμηθεί παντού ομοιόμορφα.
  • 4.Παγώστε τη ρυζοσαλάτα στο ψυγείο αν επιθυμείτε να την καταναλώσετε κρύα ή σερβίρετέ την ζεστή, με νάτσος ή τέλος γεμίστε με αυτήν σπιτικά μπουρίτο και αραβικές πίτες.  
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 09:35