search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 09:25
MENU CLOSE

Πέταξαν μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Τραυματίστηκε αστυνομικός, καταδικάζει η κυβέρνηση (Video)

27.06.2024 07:49
perpipoliko new

Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ο αστυνομικός-φρουρός στο πρόσωπο και στο χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η επίθεση σημειώθηκε περίπου 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα την Πέμπτη (27/6), έξω από το σπίτι της ανωτάτου δικαστικού, στη περιοχή του Παπάγου.

Στις φλόγες περιπολικό

Φωτιά ξέσπασε και σε περιπολικό που βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο όχημα.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησε δύναμη της Πυροσβεστικής που αποτελείτο από 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Καταδικάζει η κυβέρνηση

Σχολιάζοντας την επίθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός.

Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι οι δράστες της επίθεσης θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. «Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηρίοτητες», είπε και προσέθεσε ότι 1.000 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ περιπολούν μέρα και νύχτα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και καταπολεμούν την εγκληματικότητα.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι υπάρχει σημαντική ενίσχυση της Αστυνομίας στην Αθήνα με 800 αστυνομικούς που έρχονται από την περιφέρεια και 400 στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιστρέφουν 500 αστυνομικοί από αποσπάσεις, και σημείωσε ότι πλέον και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ θα βεβαιώνουν παραβάσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Διαβάστε επίσης

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Δεν είναι «η κακιά η ώρα», μια κακοποιητική συμπεριφορά είναι έγκλημα 

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Λήμνου

Απίστευτο περιστατικό σε παραλία της Λήμνου – Αυτοκίνητο κύλησε κι έπεσε πάνω σε λουόμενους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 09:22