search
ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 06:35
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Οι συσχετισμοί στην Κεντρική Επιτροπή – Αλλάζει το στάτους μετά την συμμαχία Δούκα – Χριστοδουλάκη;

27.06.2024 16:33
androulakis- xristodoulakis- doukas – new

Το σκηνικό ρήξης και σφοδρής εσωκομματικής σύγκρουσης αναμένεται να επισφραγίσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα καταθέσει τη δική του ιδεολογική πλατφόρμα αλλά και τον χάρτη για τις εσωκομματικές εκλογές με τον Χάρη Δούκα, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα επίσημα την υποψηφιότητά του, από την πλευρά του να έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του για το χρονοδιάγραμμα της κάλπης.

Αλλάζουν οι ισορροπίες στην Κεντρική Επιτροπή;

Οι υποψήφιοι αρχηγοί – αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα με άλλο πρόσωπο – θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος. Η στήριξη του βουλευτή Ανατολικής Αττικής στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε αρχίσει να συζητείται. Πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του Κινήματος θεωρούν ότι καταλυτικό ρόλο στην στήριξη Χριστοδουλάκη έπαιξε το γεγονός ότι πίσω από τον Χάρη Δούκα και τις πολιτικές του κινήσεις βρίσκεται ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας αλλά και οι δημοσκοπήσεις οι οποίες τον έδειχναν τέταρτο.

Κανονικά την δική του μάχη δίνει και ο τρίτος υποψήφιος, ο Παύλος Γερουλάνος. Ο βουλευτής της Α’ Αθήνας βάζει ιδεολογικά πλαίσια στις παρεμβάσεις του ενώ αίσθηση έκανε η αιχμή του για τον δήμαρχο της πρωτεύουσας. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Παραπολιτικά) ανέφερε: «Η Αθήνα είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό μαγαζί και δεν έχει καμία σχέση με δήμους άλλων χωρών. Δεν έχει σχέση με θεσμούς της Δυτικής Ευρώπης ούτε σε επίπεδο εξουσιών, αλλά ούτε σε επίπεδο υποδομών από εκεί και πέρα το αν μπορεί κάποιος να εξυπηρετήσει και αυτό και την προεδρία του κόμματος νομίζω ότι αυτό πρέπει να το κρίνουν οι ψηφοφόροι».

Θα χάσει μέλη ο Ανδρουλάκης;

Στη παρούσα φάση ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει απέναντι του αντιπάλους από διαφορετικές εσωκομματικές πτέρυγες και γενιές. Δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο που να τον αμφισβητεί και να τον πιέζει να επιταχύνει τις διαδικασίες.  Τεράστιο ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός ότι οι συσχετισμοί στην Κεντρική Επιτροπή, παρά την εικόνα απομόνωσης του κ. Ανδρουλάκη στο Πολιτικό Συμβούλιο, εξακολουθούν να ευνοούν τους προεδρικούς.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην Κεντρική Επιτροπή και αυτές μπορεί να είναι και έντονες ωστόσο ο αρχηγός του κόμματος έχει ακόμα τον έλεγχο ή την επιρροή του μεγαλύτερου οργάνου. Αποφεύγουν βέβαια να μπουν σε αριθμούς και στατιστικά και υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα ενιαίο μέτωπο ή ένα «μπλοκ» συντονισμένο το οποίο να είναι κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Διαβάστε επίσης:

Στον Τσίπρα τα ρίχνει ο Κασσελάκης για την Αυγή: «Η απόφαση είχε ληφθεί από την Πολιτική Γραμματεία πριν εκλεγώ» 

ΣΥΡΙΖΑ: Τουλάχιστον πέντε βουλευτές υπογράφουν το κείμενο κατά Κασσελάκη για σύγκληση των κομματικών οργάνων

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Ευελπιστώ ότι οι επιλογές των φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας θα γίνουν αποδεκτές» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 01:05