search
ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 10:40
MENU CLOSE

Ο απόλυτος «βουλευτικός» αιφνιδιασμός για Μαξίμου και το πρώτο κάζο για Μυλωνάκη, ένα γκάλοπ για το ΠΑΣΟΚ και το χρέος των 2 εκατ. του ΣΥΡΙΖΑ

27.06.2024 06:01
kalxas pe

Καλημέρα σας

Κανονικά, αν υπήρχε μία κάποια ευθιξία, ο Γιώργος Μυλωνάκης θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί από χθες από τη θέση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ.

Βλέπετε ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να «κατοπτεύσει» το έδαφος στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, να διερευνήσει διαθέσεις γαλάζιων βουλευτών, να ελέγξει τις όποιες αντιδράσεις και να ενημερώσει τον Μητσοτάκη για το κλίμα που θα επικρατούσε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ε, ο Μυλωνάκης είπε στον πρωθυπουργό ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και ήπια. Κι ότι οι αντιδρώντες βουλευτές θα ήταν περί τους πέντε, έξι, άντε δέκα με το ζόρι.

Αλλά αποδείχθηκε σαν τους πλέον άστοχους μετεωρολόγους: Προέβλεπε αίθριο καιρό και ήρθε καταιγίδα…

Ομοβροντία από τους βουλευτές

Τι μποφόρ, τι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τι κεραυνοί και αστραπόβροντα, δεν περιγράφεται…

Το σκορ έληξε με 32-5 ή, κατ’ άλλες εκτιμήσεις, 30-7 υπέρ των αμφισβητιών της ρότας που έχει τραβήξει – ιδεολογικά, πολιτικά και κυβερνητικά – η ΝΔ.

Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πραγματικότητα.

Μίλησαν 37 βουλευτές. Οι 30 με 32 επιτέθηκαν σφόδρα στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό για τη συνολική πορεία της παράταξης. Οι πέντε με επτά ήταν υποστηρικτικοί, λέει.

Ο Μητσοτάκης κάλεσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση τον Μυλωνάκη στο γραφείο του για… εξηγήσεις. Και το σχετικό καταχέριασμα.

Η εξέλιξη αυτή ήταν ίσως η πιο… γλυκιά εκδίκηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, κυκλοφορεί σε κάτι πηγαδάκια της πιάτσας.

Διότι με το που ανέλαβε το κυβερνητικό πόστο ο Μυλωνάκης, κάποιοι έσπευσαν να εκτιμήσουν ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί ο «νέος Δημητριάδης» και να βρει επιτέλους ο Μητσοτάκης έναν άνθρωπο να λύνει όλα τα μεγάλα θέματα της κυβέρνησης.

Ο κανονικός όμως Δημητριάδης άκουγε και γελούσε. Διότι ο Δημητριάδης ήξερε…

Η σπουδή του Μυλωνάκη και τα ελαφρά πηδηματάκια του Βορίδη

Το πρόβλημά του πάντως ο Μυλωνάκης το προκάλεσε μόνος του. Εμφανίστηκε περίπου από το πουθενά – ή έστω από τη γενική γραμματεία της Βουλής – ως ο άνθρωπος που μπορούσε να νουθετήσει την κοινοβουλευτική ομάδα λόγω της προηγούμενης θέσης και σχέσης του με τους βουλευτές.

Τα ήθελε και τα έπαθε – υπάρχει κι ένας νόμος του Μέρφι γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Ενώ άλλοι, πιο έμπειροι περί των «ναρκοπεδίων» αυτού του είδους, προσέχουν. Όπως ο Μάκης ο Βορίδης, που απέφυγε επιμελώς να εμπλακεί στη διευθέτηση του θέματος με τους βουλευτές αφήνοντας τον Μυλωνάκη να παίξει σόλο.

Μάλιστα, ο γάτος Μάκης έφυγε πριν τη δευτερολογία του Μητσοτάκη χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε να μην είναι παρών την ώρα που ο πρωθυπουργός θα άφηνε αιχμές, αλλά ούτε και πρόχειρος να τον φωνάξει στο γραφείο του, όπως τον Μυλωνάκη…

Άμα ξέρει μπαλίτσα ο άνθρωπος…

Ο Τασούλας, η Κατερίνα και οι καμένες γέφυρες από Καραμανλή και Σαμαρά  

Από τη χθεσινή εκρηκτική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, κερδισμένος κατά πολλούς είναι ο… Κώστας Τασούλας.

Και τούτο διότι αυτή δεν ήταν συνεδρίαση… «Τελετή» αποκαθήλωσης της Κατερίνας Σακελλαροπούλου πριν την ώρα της, ήταν.

Αυτοί οι 30-32 και βάλτε κι άλλους ακόμα, δεν πρόκειται να ψηφίσουν την ανανέωση της θητείας της. Ορισμένοι το είπαν και ευθαρσώς. Άλλοι το διαμηνύουν με τον τρόπο τους. Ζητώντας άπαντες έναν… «κανονικό» δεξιό υποψήφιο.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, προκύπτει ότι ο Τασούλας, που ενδύεται και το θεσμικό κοστούμι του προέδρου της Βουλής την τελευταία πενταετία αναδεικνύεται ως πιθανότερος διάδοχος της Σακελλαροπούλου.

Κι αυτό δια της τεθλασμένης, πρέπει να σας πω: Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, για τους οποίους κυκλοφορούν προεδρικά σενάρια, ίσως τη Δευτέρα να κάψουν κάθε γέφυρα – και πρόσβαση στην Ηρώδου Αττικού – με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Ίσως.

Όχι ότι τους είχε στο μυαλό του για την προεδρία ο Μητσοτάκης. Αλλά εάν όντως στην εκδήλωση που θα μιλήσουν μαζί τη Δευτέρα στο Πολεμικό Μουσείο, πάνε σε… πόλεμο, τότε τα πράγματα στο γαλάζιο στρατόπεδο αποκτούν άγριες διαστάσεις…

Μία άβολη μέτρηση για το ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ όλοι ετοιμάζονται πλέον για τη μάχη ηγεσίας, θεωρώντας περίπου δεδομένο ότι οι κάλπες δεν γίνεται παρά να στηθούν το φθινόπωρο.

Μάλιστα πιθανόν τις αμέσως επόμενες ημέρες να κυκλοφορήσουν και τα πρώτα γκάλοπ, μαθαίνω.

Διότι γκάλοπ γίνονται, αλλά το θέμα είναι πότε και τι θα δημοσιοποιηθεί.

Ένα από τα ευρήματα που έχουν ήδη κάποιοι καλά ενημερωμένοι, λέει ότι οι πολίτες θεωρούν θετικό για το ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε ποσοστό μόλις… 14%. Αντιθέτως, ένα ποσοστό 79% θεωρεί ότι η εκλογική επίδοση του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν θετική. Αυτό – και εφόσον ισχύει – προς απάντηση στη ρητορική ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν περίπου ο… νικητής των ευρωεκλογών και μάλλον εμείς δεν το καταλάβαμε…

Οι ωραίοι και οι… Συριζαίοι έχουν χρέη

Ο Κασσελάκης θα κάνει αντεπίθεση στο θέμα των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, με διαβεβαίωνε συνομιλητής μου.

Τον ρώτησα αν αυτό αφορά στα λεγόμενα «μαύρα».

Μου απάντησε αρνητικά. Διευκρινίζοντας ότι τα περί μαύρων αφορούν σε άλλα κόμματα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε δε με νόημα ότι, αρκεί να δει κανείς τα οικονομικά στοιχεία του κόμματος θα καταλάβει την τραγική κατάσταση. Και θα αναρωτηθεί για το πόσο κακή διαχείριση έχει γίνει – ήρεμα μου το έλεγε.

Η δε δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά σε προμηθευτές – όχι σε τράπεζες – μεταφράζεται σε ένα χρέος περίπου… 2 εκατομμύρια ευρώ! Τα οποία πρέπει κάπως και από κάπου να βρεθούν.

Διαβάστε επίσης:

Η «απο-Τσιπροποίηση» του Κασσελάκη και μία περίεργη σιωπή, η Αυγή, οι υπογραφές του Ραγκούση, το beef Ανδρουλάκη – Δούκα και ο Σκέρτσος

Η έμμεση αμφισβήτηση Κασσελάκη, η εμπλοκή Τσίπρα, η πίεση στον Ανδρουλάκη και μία υποτιθέμενη συνάντηση

Τι γυρεύουν οι πρώην Καραμανλής και Σαμαράς από τον Μητσοτάκη, ο Δούκας και οι Αριστεροί, και η μάχη της αργομισθίας στον ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 10:33