search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 07:06
MENU CLOSE

Μαρινάκης για Σαμαρά-Καραμανλή: Ακούμε με σεβασμό όσους κράτησαν το τιμόνι της χώρας

27.06.2024 14:52
pavlos-marinakis

Με σχετική αμηχανία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει την πολυαναμενόμενη κοινή εμφάνιση των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή τη Δευτέρα σε εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη.

Ερωτηθείς για το θέμα κατά τη διάρκεια του briefing, o Παύλος Μαρινάκης δήλωσε άγνοια σχετικά με το αν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσκληθεί και εάν θα παρευρεθεί στην εκδήλωση για το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», περιοριζόμενος να αναφέρει μόνο ότι θεωρεί ως αποκύημα της φαντασίας τα περί ρήξης του κ. Μητσοτάκη με τους πρώην πρωθυπουργούς και προσθέτοντας μάλιστα ότι «ακούμε με σεβασμό τις απόψεις όσων κράτησαν το τιμόνι της χώρας».

Σε παρόμοιο «μήκος κύματος» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να βάλει τέλος στην ονοματολογία για την Προεδρία της Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι μια εξαιρετικά πρόωρη συζήτηση. Δεν είναι ωφέλιμο να συζητάμε 6 μήνες πριν. […] Πέραν του πρόωρου είναι και εξαιρετικά προσβλητικό όταν αφορά έναν τέτοιο θεσμό. Είναι μια συζήτηση που δεν οδηγεί κάπου».

Κατά τα λοιπά, και στον απόηχο του χθεσινού «μπαράζ» κριτικής από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. της ΝΔ, ο Π. Μαρινάκης σημείωσε ότι έγινε γόνιμος διάλογος και ότι οι επισημάνσεις των βουλευτών ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε ενωτικό κλίμα, ωστόσο, σε ερωτήματα περί του ιδεολογικού προσανατολισμού του κυβερνώντος κόμματος περιορίστηκε να πει ότι «είμαστε κάτι παραπάνω από προσηλωμένοι στις αρχές της ΝΔ. Το βλέμμα μας είναι προσηλωμένο στα προβλήματα των πολιτών».

Επίσης, σε… γραμμή Μητσοτάκη, τάχθηκε υπέρ της στρατηγικής της διεύρυνσης, ισχυριζόμενος ότι «βρισκόμαστε μαζί με ανθρώπους που ήρθαν να μας βρουν. Κοινή συνισταμένη είναι η ευημερία της κοινωνίας, η ισχυροποίηση της χώρας». Ωστόσο, απάντησε στον ισχυρισμό Κακλαμάνη περί παραμονής των εξωκοινοβουλευτικών στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ακούστηκε ότι δεν έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση κανείς εξωκοινοβουλευτικός. Δεν ισχύει, 15 έχουν αποχωρήσει» και προσθέτοντας ότι πολλά στελέχη που ξεκίνησαν ως εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί τιμήθηκαν στη συνέχεια από τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Ειδικά πάντως, για την κριτική που άσκησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος άφησε αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων από υπουργούς, προκαλώντας την αντίδραση του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη («δεν θα ανεχθώ αιχμές για το με ποιους είμαστε. Το 41% δεν το πήραμε επειδή είμαστε με τους λίγους»), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε αν υπάρχει ενδεχόμενο αποπομπής του, λέγοντας ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση ούτε έχει τεθεί σχετικό θέμα.

Διαβάστε επίσης

Κεχαγιά: «Η δήλωση Κασσελάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λειτουργήσει με “μαύρο” χρήμα, δεν συνιστά κάποιου είδους υπαινιγμό» (audio/video)

Ο Ρουσόπουλος υποδέχτηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης την… Ολυμπιακή Φλόγα

Σ. Φάμελλος: Να συζητηθούν άμεσα οι δύο προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τη δίκαιη φορολόγηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 07:05