search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 12:31
MENU CLOSE

Κασσελάκης για υποκλοπές: Ανοίγει ο δρόμος για την σύσταση προανακριτικής – Καλούνται οι πρώτοι ύποπτοι

27.06.2024 17:31
kaselakis syriza

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τις υποκλοπές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, κάτι που θέλει να πιστεύει, όπως λέει σε ανάρτησή του, ότι θα υποστηρίξουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, υπενθυμίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να υπάρξει ενημέρωση για το πόσοι στόχοι του Predator είχαν τεθεί ταυτόχρονα υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ, για να καταδειχθεί το ενιαίο κέντρο παρακολούθησης.

Σημειώνεται ότι η τουλάχιστον 15-20 κοινές παρακολουθήσεις του Predator και της ΕΥΠ, προέκυψαν από την πρόσφατη επίσκεψη στις μυστικές υπηρεσίες του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέα Ζήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζήσης κάλεσε τόσο τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο όσο και μία Ισραηλινή υπάλληλο της Intellexa, ως υπόπτους, να καταθέσουν απολογητικό υπόμνημα.

Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο πολιτικών προσώπων, όπως ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και η μέχρι πρότινος εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, τα ονόματα των οποίων είχαν βρεθεί στο επίκεντρο των επικρίσεων για τους χειρισμούς στην υπόθεση, οδηγείται στο αρχείο.

Αναλυτικά η ανάρτηση Κασσελάκη

«Μετά από 25 μήνες προανάκρισης, η υπόθεση των υποκλοπών επιτέλους κινείται. Καλούνται οι πρώτοι ύποπτοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να υπάρξει ενημέρωση για το πόσοι στόχοι του Predator είχαν τεθεί ταυτόχρονα υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ. Αυτό για να καταδειχθεί το ενιαίο κέντρο παρακολούθησης και ο ρόλος των Δημητριάδη – Κοντολέων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ενημέρωση και για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρείχε η Intellexa σε Μαξίμου και ΕΥΠ για ζητήματα διακρατικής συνεργασίας, κάτι που έχει τεκμηριωθεί από τη δημοσιογραφική έρευνα. Ακόμη έχουμε ζητήσει το πόρισμα του υπουργείου Εξωτερικών για τις άδειες εξαγωγής του Predator που δόθηκαν σε Intellexa και Krikel από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Γιάννη Σμυρλή.

Ελπίζουμε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Γεωργία Αδειλίνη να μας δώσει εγκαίρως τις απαντήσεις για αυτά τα θέματα. Δεδομένου ότι, τα άτομα που σήμερα καλεί η Δικαιοσύνη ως υπόπτους είχαν φυγαδευθεί τον Σεπτέμβριο του 2022 από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με απόφαση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, κάτι που θέλω να πιστεύω ότι θα υποστηρίξουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Διαβάστε επίσης:

Στον Τσίπρα τα ρίχνει ο Κασσελάκης για την Αυγή: «Η απόφαση είχε ληφθεί από την Πολιτική Γραμματεία πριν εκλεγώ» 

ΣΥΡΙΖΑ: Τουλάχιστον πέντε βουλευτές υπογράφουν το κείμενο κατά Κασσελάκη για σύγκληση των κομματικών οργάνων

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Ευελπιστώ ότι οι επιλογές των φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας θα γίνουν αποδεκτές» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 12:31