search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 12:00
MENU CLOSE

Έρευνα Reuters για την εμπιστοσύνη στην ειδήσεις: Πιο χαμηλά και από την περίοδο κορύφωσης του κορωνοϊού

27.06.2024 17:13
empistosunh_eidhseis
pixabay

Αν ένας – ανησυχητικός- δείκτης είναι η τελευταία θέση στην κατάταξη μεταξύ 47 χωρών του κόσμου για την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στις ειδήσεις (23%), επίσης θα πρέπει να προβληματίσει, ενδεχομένως, το γεγονός ότι παρά την τάση βελτίωσης που παρατηρήθηκε από το 2023 στο 2024 (κατά τέσσερις μονάδες), σύμφωνα με την- φετινή- έρευνα του Ινστιτούτου Reuters (Ρόιτερς) για την Ελλάδα, η εμπιστοσύνη στην ενημέρωση κινείται σε επίπεδο ακόμα πιο χαμηλό και από εκείνο πριν από δύο χρόνια, στην έξαρση της πανδημίας της Covid- 19.

Ακόμα περισσότερο, ο βαθμός εμπιστοσύνης είναι ίδιος με εκείνον που είχε καταγραφεί για τα ελληνικά ΜΜΕ το 2017.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1Α

Ή ΠΙΝΑΚΑΣ 1Β

Η εμπιστοσύνη είναι χαμηλή σε όλες τις ομάδες, ιδιαιτέρως δε μεταξύ των νεότερων ηλικιακά και εκείνων με αριστερές πολιτικές πεποιθήσεις, σύμφωνα με την έρευνα.

Στο μικροσκόπιο του πανεπιστημιακού ερευνητικού οργανισμού για τη Δημοσιογραφία τέθηκαν- ενδεικτικά όπως αναφέρεται- τα σημαντικότερα ΜΜΕ της χώρας με ζητούμενο το βαθμό εμπιστοσύνης σε καθένα από αυτά.

Υψηλό ποσοστό εμπιστοσύνης δηλώθηκε στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο (55%) και αμέσως μετά στο ειδησεογραφικό κανάλι ΕΡΤNews (53%) της ΕΡΤ.

Σε ποσοστό 41% ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τις ειδήσεις του Σκάι (Skai news). Είναι το υψηλότερο ποσοστό στα υπό εξέταση ΜΜΕ, χωρίς να αποσαφηνίζεται αν αφορά ένα από τα τρία Μέσα του ομίλου (τηλεόραση, ραδιόφωνο, ιστοσελίδα) ή και τα τρία μαζί. Σχεδόν στον ίδιο βαθμό (40%) οι ειδήσεις του Σκαϊ χαίρουν εμπιστοσύνης. Το οξύμωρο στοιχείο πάντως υποδηλώνει ότι ο κόσμος είναι μπερδεμένος με την ενημέρωση που λαμβάνει από το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης.

Το αμέσως επόμενο σε μέγεθος ποσοστό που δείχνει έλλειμμα εμπιστοσύνης εμφανίζεται στο Mega (31%), πλην όμως περισσότεροι είναι εκείνοι (46%) που εμπιστεύονται τις ειδήσεις του, σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο της Οξφόρδης.

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

Διαβάστε επίσης:

Ο Όμιλος Κυριακού ανακοινώνει τη δημιουργία επενδυτικού fund για επενδύσεις στην Ελλάδα με 1 δισ. δολάρια από την QIA

ΣΚΑΪ: Η τηλεθέαση του «Survivor» πέρασε από τις «Συμπληγάδες» ελληνικών σειρών και Euro 2024

David Suchet: Ο εμβληματικός «Ηρακλής Πουαρό» επιστρέφει στην τηλεόραση (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 12:00