search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 09:07
MENU CLOSE

Επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου: Πέταξαν τουλάχιστον 5 μολότοφ – Με εγκαύματα β’ βαθμού ο αστυνομικός, πάνδημη καταδίκη

27.06.2024 12:19
molotov-spiti-eisagelea

Από κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν κοντά στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, ψάχνει η αστυνομία να εντοπίσει στοιχεία των δραστών που πέταξαν τις μολότοφ τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι αστυνομικοί εντόπισαν πέντε μπουκάλια στο σημείο, γεγονός που τους οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι δράστες ήταν από πέντε ως επτά άτομα.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν αναλάβει τις έρευνες της υπόθεσης, που εκτιμούν πως η ρίψη των 5 μπουκαλιών με τις μολότοφ δεν μπορεί παρά να είναι αντίστοιχη με τα άτομα που έδρασαν και πλέον για τις κινήσεις τους και την ταυτοποίησή τους, ξεψαχνίζουν τις κάμερες ασφαλείας σε όλη την περιοχή.

Προς το παρόν δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη για την επίθεση.

Με εγκαύματα Β΄βαθμού ο Αστυνομικός, τι είπε στους συναδέλφους του

Εν τω μεταξύ, από την ρίψη των μολότοφ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, που παραμένει νοσηλευόμενος στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τις τελευταίες λεπτομέρειες, φέρει εγκαύματα β’ βαθμού στο χέρι και το πρόσωπο, με τους συναδέλφους του να περιμένουν να μάθουν πότε θα είναι θέση να δώσει κατάθεση, ώστε να βοηθήσει από την πλευρά του στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Να σημειωθεί πως από την επίθεση πήρε φωτιά ένα περιπολικό.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σε μία πρώτη συνομιλία που είχε πάντως ο αστυνομικός με τους συναδέλφους του μετά την επίθεση, ανέφερε ότι είδε ένα αυτοκίνητο να περνάει και τότε δέχτηκε την επίθεση ενώ παράλληλα άκουσε και φωνές.

Η μολότοφ έπεσε πάνω στο περιπολικό που βρίσκεται έξω από το σπίτι της προέδρου (στο σημείο δεν υπάρχει φυλάκιο). Ο αστυνομικός κατάφερε να βγει έγκαιρα από το περιπολικό που έπιασε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής με 8 πυροσβέστες και 2 οχήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η Άμεση Δράση που έφτασε στο σημείο προέβη σε 9 προσαγωγές στην περιοχή ωστόσο δεν έγιναν συλλήψεις καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους και αφέθηκαν ελεύθεροι

Η αστυνομία έχει συλλέξει οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες στην περιοχή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη των δραστών.

Καταδίκη από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας την επίθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός.

Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι οι δράστες της επίθεσης θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. «Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηρίοτητες», είπε και προσέθεσε ότι 1.000 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ περιπολούν μέρα και νύχτα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και καταπολεμούν την εγκληματικότητα.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, σχολίασε για την επίθεση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου και ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμψηφισμός. Απερίφραστα, όποια επίθεση ή κίνηση συνιστά βίαιη πράξη καταδικάζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία»

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, καταδίκασε επίσης την επίθεση.

«Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική επίθεση, εναντίον της οικίας της Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Κλάπα, που οδήγησε στον τραυματισμό του αστυνομικού της προσωπικής της φρουράς.

Τέτοιες ενέργειες, σκοτεινών κύκλων, κινούνται στην κατεύθυνση να πλήξουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Βρίσκουν όμως αντίθετο το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και τον λαό μας!»

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Θανάσης Γλαβίνας καταδίκασε τη βομβιστική ενέργεια στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου.

«Η εγκληματική επίθεση στην οικία της Προέδρου του Αρείου Πάγου με συνέπεια τον τραυματισμό ενός αστυνομικού είναι απόλυτα καταδικαστέα. Ενέργειες εκφοβισμού της δικαστικής λειτουργίας και της ανεξαρτησίας της δεν είναι ανεκτές στη δημοκρατία μας. Περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό», ανέφερε σε ανάρτησή του.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Απόστολου Λύτρα: Αναβολή στη δίκη της πρώην συζύγου του για την «εισβολή» στο σπίτι της Πολυζωγοπούλου (video)

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών παρακολουθεί τον πειθαρχικό έλεγχο των δικαστών στην υπόθεση Λύτρα

Ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο Κρήτης: Στο νοσοκομείο 33χρονη – Την χτύπησε ο σύζυγός της μπροστά στο παιδί τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 09:07