search
ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 10:25
MENU CLOSE

Επική απάντηση Πέτρου Ευθυμίου σε Σπίρτζη, Ραγκούση, Τσίπρα για ενιαία κεντροαριστερά – «Απελπισμένοι που ψάχνουν καρέκλες»

27.06.2024 07:11
Untitled design (1)

Μπορεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν διαρκώς και επιμόνως και την «μεγάλη κεντροαριστερά» που υποτίθεται ότι πρέπει να φτιάξει το κόμμα τους με το ΠΑΣΟΚ – και ίσως άλλες δυνάμεις- αλλά μάλλον δεν έχουν ρωτήσει το ίδιο το… ΠΑΣΟΚ αν θέλει και συμμερίζεται αυτή την προοπτική.

Είναι σαν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, όπως είναι και η λαϊκή ρήση.

Διότι μπορεί ο Χρήστος Σπίρτζης να επιμένει σε μία ρητορική για συγκλίσεις, ο Κώστας Ζαχαριάδης να προσβλέπει σε τέτοιες διεργασίες και ο Γιάννης Ραγκούσης με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο να ζητάνε εσωκομματικό δημοψήφισμα για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην «ανασύνθεση της κεντροαριστεράς», αλλά τα… αισθήματα δεν είναι αμοιβαία. Άρα μάλλον τζάμπα ο κόπος και κρίμα οι τσακωμοί στην Κουμουνδούρου. Συνθήκες για συγχώνευση, ανασυγκρότηση, συμπόρευση και άλλα τέτοια για τις δύο ισχυρές δυνάμεις στο χώρο της κεντροαριστεράς δεν υπάρχουν ακόμα και είναι δύσκολο να προκύψουν και στο άμεσο μέλλον.

Βλέπετε, ο Πέτρος Ευθυμίου, εκ των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και μάλλον εκφραστής των συναισθημάτων του μέσου Πασόκου, φρόντισε να αποδομήσει και να απορρίψει όλη αυτή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει από κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ και η οποία ουσιαστικά θέλει να εισάγει την ιδέα της διάλυσης των δύο κομμάτων και την συγχώνευσή τους σε ένα νέο φορέα.

Ο κ. Ευθυμίου μίλησε για «απελπισμένους που ψάχνουν καρέκλες» και οι οποίοι «δεν μπορούν να καθορίσουν την μοίρα της πολιτικής ζωής του τόπου».

Απορρίπτει δε και την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το περίφημο γαλλικό “Επινέ“, λέγοντας ότι «θα είναι ένα τουρλού α λα ΣΥΡΙΖΑ, που είναι όλα και τίποτα».

Αυτό που χρειάζεται ο τόπος κατά τον κ. Ευθυμίου, είναι ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και μία συζήτηση με την ατζέντα ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς για ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, αν όχι για το σύνολό του σχεδόν, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτοί στους οποίους αναφέρεται ο κ. Ευθυμίου δεν είναι – κακώς ή κακώς δεν έχει σημασία – ευπρόσδεκτοι στο Κίνημα με κανέναν τρόπο. Και μάλλον είναι μάταιος κόπος όλος ο σχετικός θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί εσχάτως και διχάζει την Κουμουνδούρου, προκαλώντας μία κρίση χωρίς ουσιαστικό πολιτικό λόγο.

Διαβάστε επίσης

Επίθεση Μελόνι κατά ΕΕ για την παρασκηνιακή συμφωνία για τα κορυφαία αξιώματα – «Γραφειοκρατικός γίγαντας» οι Βρυξέλλες

Μπελέρης από φυλακή: Ο Ράμα δεν με θέλει στα πόδια του – Στόχος του η διοίκηση του δήμου Χειμάρρας

Θρίλερ στο Διάστημα: Εγκλωβισμένοι στον ISS οι δύο αστροναύτες του «Starliner»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 10:21