search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 17:38
MENU CLOSE

Χάρης Δούκας: «Την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου» – Τι είπε για τον Ανδρουλάκη

27.06.2024 19:58
DOUKAS
Eurokinissi

Αιχμές προς το πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη άφησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε συνέντευξή του στον Αντ1, ενόψει και της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με μείζον θέμα τις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας.

Παράλληλα, ο κ. Δούκας ουσιαστικά προανήγγειλε την υποψηφιότητά του, παραπέμποντας, ωστόσο, στις ανακοινώσεις που θα κάνει την Κυριακή στο θεσμικό όργανο του ΠΑΣΟΚ.

«Την Κυριακή έχουμε την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κι εκεί θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων προσθέτοντας «Να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της προοδευτικής παράταξης».

Ο ίδιος επεσήμανε πως «ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε πολύ σημαντική δουλειά, ωστόσο δεν πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα. Έχει κάνει σημαντικό αγώνα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανέβασε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν δημιούργησε συνθήκες υπέρβασης. Με αυτούς τους ρυθμούς θα γίνουμε κυβέρνηση το 2050» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι «ξεκίνησε ένας κύκλος επιβίωσης για το ΠΑΣΟΚ, τώρα πρέπει να πάμε σε έναν κύκλο υπέρβασης. Τον πρώτο γύρο πήραμε 14%, σημαντικά αυξημένο από το ποσοστό που παίρναμε στην Αθήνα, περίπου 8%. Επίσης κάναμε συμμαχία βάσης, όχι ευκαιριακή» ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

«Σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον Δήμο της Αθήνας», επανέλαβε ο Χάρης Δούκας. «Ο χώρος μου και η χώρα μου δεν έχει χρόνο», εξήγησε αμέσως μετά αναφορικά με τη χρονική συγκυρία στην οποία αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του στον Δήμο κατά τους τελευταίους έξι μήνες, εστιάζοντας στην πράσινη εικόνα της Αθήνας.

«Δεν έχει σημασία πόσο χρόνο διαθέτεις στη μία καρέκλα ή στην άλλη, αλλά το τι κάνεις», είπε αμέσως μετά.

Αναφορικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, εξήγησε πως «με στήριξε και νομίζω πως τον έχω στηρίξει κι εγώ. Η φιλία δεν είναι δουλεία. Η φιλία προϋποθέτει ελευθερία». «Δεν είμαστε μια παρέα», είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας ο Χάρης Δούκας.

Διαβάστε επίσης:

Τον Όθωνα Ηλιόπουλο θα προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης για πρόεδρο του ΔΣ του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς

Ψήφισμα για τη… στήριξη του Στέφανου Κασσελάκη διακινούν μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου για τους «87» – «Δεν φοβάμαι τον διάλογο» απαντά ο Κασσελάκης, «απορίας άξιο γιατί δημοσιοποίησαν την επιστολή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 17:38