search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 11:55
MENU CLOSE

BBC: Σημείο αναφοράς για ενημέρωση παγκοσμίως – Κορυφαία επιλογή ανάμεσα σε 50 site του κόσμου

27.06.2024 09:54
bbc_new

Η ιστοσελίδα bbc.com του εμβληματικού ειδησεογραφικού οργανισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν πρώτη σε επισκεψιμότητα (και) τον μήνα Μάιο με πάνω από 1.1 δισ. επισκέψεις.

Το σάιτ του BBC ήταν, επίσης, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη από τις 50 μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες στον κόσμο τον προηγούμενο μήνα. Παρόλο που τα στοιχεία αφορούν στην συνολική ψηφιακή απόδοση του δημοσιογραφικού οργανισμού, εμπεριέχουν δηλαδή την «κίνηση» στο ψυχαγωγικό και όποιο άλλο περιεχόμενου του BBC, ο ιστότοπος έχει σημαντική προσφορά ειδήσεων.

Συγκεκριμένα οι επισκέψεις στον ιστόποτο του βρετανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού αυξήθηκαν κατά 9%, σε σύγκριση με τον Απρίλιο και έφθασαν το 1,1 δισεκατομμύριο, σύμφωνα με επικαιροποιημένη κατάταξη από στοιχεία της Similarweb και του Pressgazette.

Την τριάδα κορυφή της παγκόσμιας λίστας με τα 50 σάιτ που σημείωσαν τις υψηλότερες επισκεψιμότητες, συμπληρώνει το σάιτ των nytimes.com των The New York Times με 685.5 εκατ. επισκέψεις το Μάιο (αύξηση 19% σε 12μηνο κύκλο και 4% από τον ένα μήνα στον άλλο).

Στην κατάταξη με γνώμονα την από μήνα σε μήνα μεταβολή, στην δεύτερη θέση βρέθηκε το foxnews.com η επισκεψιμότητα του οποίου αυξήθηκε κατά 292 εκατ. επισκέψεις (8%), στην τρίτη ήταν το σάιτ των New York Times που πρόσθεσε 685,5 εκατ. επισκέψεις (4%) και το Google News ήταν τέταρτο με 383,2 εκατ. επιπλέον επισκέψεις (+3%), σύμφωνα με την Similarweb.

Το apnews.com του Associated Press ήταν το πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο από χρόνο σε χρόνο (Μάιο 2023- Μάιο 2024) καταφέρνοντας αύξηση 20%.

Το εντυπωσιακό 170% κατάφερε μέσα σε ένα έτος το σάιτ του περιοδικού Newsweek.

Το BBC (είτε ως bbc.co.uk είτε ως bbc.com) πρώτο μεταξύ 50 ιστότοπων του κόσμου με 1.1 δισ. επισκέψεις είχε αύξηση 4%  από χρόνο σε χρόνο και 9% από τον ένα μήνα στον επόμενο.

Στο δεύτερο σκαλοπάτι ήταν η πλατφόρμα ειδήσεων της Microsoft msn.com με 686 εκατ. επισκέψεις, εμφανίζοντας απώλειες σε ετήσια βάση (5%) αλλά αύξηση από τον Απρίλιο στον Μάιο (1%).

Διαβάστε επίσης:

Εφημερίδα Αυγή: Μπλόκο από την ιστοσελίδα και τα social media καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Συνάντηση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί η ΕΣΗΕΑ για την «Αυγή»

Μη χάσετε το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 11:55