search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 14:42
MENU CLOSE

Απίθανος Σιμόπουλος: Η Βουλή δεν είναι για να συζητά προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης!

27.06.2024 16:43
SIMOPOULOS_STRATOS
Eurokinissi

Μία ιδιόμορφη άποψη έχει για την κοινοβουλευτική λειτουργία ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος. Για την ακρίβεια, θεωρεί μάλλον περιττή ακόμα και την παρουσία της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο!

Με αφορμή την άρνηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να εισάγει προς συζήτηση τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και το φορολογικό σύστημα, ο κ. Σιμόπουλος είπε στο Kontra channel ότι «εάν είναι να συζητάμε τέτοιες προτάσεις νόμου τότε δεν θα κάνουμε άλλη δουλειά» και περιόρισε το ρόλο της αντιπολίτευσης στο να κάνει απλά παρατηρήσεις στα νομοσχέδια της κυβέρνησης!

Αφήνοντας άναυδο το πάνελ, ο κ. Σιμόπουλος επέμεινε στην άποψή του, αγνοώντας τις προβλέψεις και του συντάγματος και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος για το ρόλο της αντιπολίτευσης, βγάζοντας δικό του… φιρμάνι για το πώς πρέπει να λειτουργούν τα πράγματα.

Προφανώς ο άνθρωπος ήθελε να πει ότι αφού η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα κάνει ποτέ δεκτή κάποια πρόταση νόμου της αντιπολίτευσης, ας μην κάνει τον κόπο ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει τέτοιες.

Αλλά στην ουσία φανέρωσε μία καθεστωτική, αλαζονική και τελικώς αντιδημοκρατική αντίληψη που εμφιλοχωρεί στην κυβερνητική παράταξη.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Οι συσχετισμοί στην Κεντρική Επιτροπή – Αλλάζει το στάτους μετά την συμμαχία Δούκα – Χριστοδουλάκη;

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αποφεύγει τη συζήτηση των προτάσεων νόμου για ακρίβεια και φορολογικό

Στον Τσίπρα τα ρίχνει ο Κασσελάκης για την Αυγή: «Η απόφαση είχε ληφθεί από την Πολιτική Γραμματεία πριν εκλεγώ» 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 14:41