search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 21:37
MENU CLOSE

Αντιδράσεις στη Βρετανία για αθλητή που καταδικάστηκε για βιασμό ανήλικης και θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

27.06.2024 18:02
STEFAN-BEACH-VOLLEY-NEW

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βρετανία, η είδηση πως ένας παίκτης του μπιτς βόλεϊ που φυλακίστηκε για τον βιασμό μιας 12χρονης Βρετανίδας θα εκπροσωπήσει την Ολλανδία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Steven van de Velde καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης το 2016, αφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες βιασμού σε βάρος παιδιού, που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο του 2014.

Ο van de Velde, ο οποίος γνώρισε το θύμα του στο Facebook, ταξίδεψε από το Άμστερνταμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και βίασε το κορίτσι στην περιοχή του Milton Keynes.

Καταδικάστηκε να εκτίσει τέσσερα χρόνια σε βρετανική φυλακή από το δικαστήριου του Aylesbury Crown και εκδόθηκε στην Ολλανδία για να εκτίσει την ποινή του, η οποία ήταν 4 χρόνια αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από μόλις 12 μήνες.

Ο Van de Velde στη συνέχεια συνέχισε την καριέρα του στο μπιτς βόλεϊ και αγωνίζεται σε διεθνή τουρνουά από το 2018 «ακολουθώντας μια εντατική, επαγγελματικά εποπτευόμενη πορεία», δήλωσε η Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή (NOC).

Έχει προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μπιτς βόλεϊ με παρτενέρ τον Μάθιου Ίμερς.

Αντιδράσεις στη Βρετανία

H συμμετοχή του στο Ολυμπιακούς είχε ήδη αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις, ιδίως στην Βρετανία όπου και διαπράχθηκε το έγκλημα καθώς οι Βρετανοί δεν μπορούν να καταλάβουν πως μια καταδική 4 ετών περιορίστηκε σε 12 μόλις μήνες.

Τα σόσιαλ μίντια έχουν πάρει φωτιά ανάμεσα σε όσους υποστηρίζουν πως είναι αδιανόητη η συμμετοχή ενός καταδικασμένου παιδόφιλου σε κορυφαίο αθλητικό γεγονός που θα έπρεπε να παράγει ήθος και να αποτελεί παράδειγμα για τα νέα παιδιά.

Τι απαντούν οι Ολλανδοί

Από την άλλη, οι Ολλανδοί υποστηριζουν πως ο Steven van de Velde πλήρωσε το χρέος του στην κοινωνία για το έγκλημα καθώς εξέτισε την ποινή του και μπορεί να επιστρέψει σε μια κανονική ζωή και καριέρα, καθώς δεν έχει δώσει καμία άλλη αφορμή. Παντρεύτηκε την Κιμ Μπαχρές, Γερμανίδα βολεϊμπολίστρια η οποία έχει σπουδάσει Ψυχολογία και εργάζεται ως αστυνομικός, με την οποία έχουν και ένα παιδί. 

Σε συνεντεύξεις του σε ολλανδικά μέσα ενημέρωσης προηγουμένως ο Van de Velde δήλωσε: «Δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να το αλλάξω, οπότε θα πρέπει να υποστώ τις συνέπειες. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

Η Ολλανδική επιτροπή ανέφερε ότι ο παίκτης του βόλεϊ πληρούσε όλες τις κατευθυντήριες γραμμές που ορίζονται στο «Guidelines Integrity Record» της ολλανδικής ομοσπονδίας βόλεϊ, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τους κώδικες για την επιστροφή των καταδικασθέντων αθλητών στους αγώνες.

Διαβάστε επίσης:

Οι πρώτες δέκα μέρες του Φειδία Παναγιώτου στις Βρυξέλλες: «Το Ευρωκοινοβούλιο είναι φλώρικο, αλλά θα τα καταφέρω» (video)

Βρετανία: Σε μια εβδομάδα οι εκλογές – Προς ιστορική ήττα οδεύουν οι Τόριδες του Σούνακ

Στόλτενμπεργκ: Ισχυρός σύμμαχος του ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των εκλογών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 21:37