search
ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 10:43
MENU CLOSE

Αγοραπωλησία παιδιού 3,5 ετών απέτρεψε το Λιμενικό στον Πειραιά

27.06.2024 23:28
attiko_noskomeio_new

Το Λιμενικό απέτρεψε την αγοραπωλησία ενός παιδιού μόλις 3,5 ετών στον Πειραιά, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ειδικότερα, με εισαγγελική εντολή, το Λιμενικό μετέφερε το αγόρι στο νοσοκομείο «Αττικόν, όπου φιλοξενείται.

Το παιδί εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά με τη γιαγιά του. Προοριζόταν για αγοραπωλησία, σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Γιαννάκος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τι θα συμβεί με το παιδί, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να μείνει στο νοσοκομείο για μήνες, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη να φιλοξενούνται σε προνοιακές μονάδες οι ανήλικοι σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Πολύ σωστά για τη προστασία του παιδιού έδρασε το Λιμενικό. Είναι όμως η παιδιατρική κλινική του Αττικού νοσοκομείου για πάρκινγκ και φύλαξη παιδιών με εισαγγελική εντολή. Εάν δεν γίνει κάτι το παιδί αυτό θα παραμείνει μήνες στο Αττικό. Ποιος θα το φυλάει; Εάν το κλέψουν ποιος θα διωχθεί ποινικά;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Η παιδιατρική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου σήμερα νοσηλεύει 20 παιδιά, πολλά εξ αυτών με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας ή μετά από σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις. Είναι δύο νοσηλευτές σε κάθε βάρδια. Τι να πρωτοκάνουν; Τα παιδιά με εισαγγελική εντολή θα πρέπει να φιλοξενούνται σε προνοιακές μονάδες και όχι τα νοσοκομεία. Εκεί και μόνο υλοποιούνται προγράμματα υιοθεσίας, αναδοχής και κοινωνικής επανένταξης», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε επίσης:

Έπεσε από πλοίο στην Ύδρα και βρέθηκε στην παραλία Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο – Ταυτοποιήθηκε η σορός του με DNA

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε τροχαίο στη Θήβα

Τραγωδία σε φαράγγι στη Τροιζηνία: 10χρονος καταπλακώθηκε από κλαδί και σκοτώθηκε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 10:41