search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 13:56
MENU CLOSE

«Βγήκαν τα μαχαίρια» στο ΠΑΣΟΚ: Στα ύψη η σύγκρουση ανάμεσα σε Ανδρουλάκη – Δούκα 

26.06.2024 06:26
doukas – androulakis 987- new

Τη δική του μεγάλη εβδομάδα ζει το ΠΑΣΟΚ καθώς τόσο η Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής όσο και οι συγκρούσεις ανάμεσα στον πρόεδρο του Κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη και τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα προμηνύουν βαρύ κλίμα στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Ανδρουλάκης VS Δούκας

Η αντίστροφη μέτρηση για την Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής όπου θα αποφασιστούν το χρονοδιάγραμμα και η ημερομηνία εκλογής ηγεσίας ξεκίνησε από χθες Τρίτη έχοντας μάλιστα και την πρώτη «σύγκρουση» των δύο σίγουρων αρχηγών. 

Ο Χάρης Δούκας μέσω του Χρήστου Πρωτόπαπα κατέθεσε την πρόταση του στο ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών. Ο δήμαρχος Αθηναίων μεταξύ άλλων αναφέρει: 

  • 3 Σεπτεμβρίου – Εορτασμός 50 χρόνων της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ 
  • Αρχές Οκτωβρίου – Πανελλαδική Συνδιάσκεψη 
  • 3 & 10 Νοεμβρίου – Ψηφοφορία για νέο πρόεδρο

Στην Χαριλάου Τρικούπη απάντησαν στις προτάσεις Δούκα μέσω πηγών: «Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη. Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

Στις αναφορές της Χαριλάου Τρικούπη απάντησαν «κύκλοι» του δημάρχου Αθηναίων, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν: Σας ενημερώνουμε ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος.

«Καυτή» Κεντρική Επιτροπή 

Η παραπάνω ανταλλαγή «πυρών» ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα αν μη τι άλλο προεξοφλεί και την αντιπαλότητα που θα έχουν οι δύο άνδρες. Η σύγκρουση τους θα αποτυπωθεί και στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής καθώς και οι δυο τους θα καταθέσουν διαφορετικές πλατφόρμες. 

Βλέποντας την πίεση των αμφισβητιών αλλά και το κλίμα της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζεται να καταθέσει τη δική του πλατφόρμα την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr ένας από τους οδικούς χάρτες που σκέφτεται ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι το να μπουν οι εσωκομματικές κάλπες προς τα τέλη του 2024 ή το αργότερο έως τον Φεβρουάριο του 2025.

Στους συνεργάτες του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πει πως θέλει να προηγηθεί μια πολιτική διαδικασία πριν κληθεί η βάση να εκφραστεί για το πρόσωπο της ηγεσίας. Γι’ αυτό όπως δεν αποκλείεται να δούμε ένα διαρκές συνέδριο με σκοπό να ξεκινήσει η «επανεκκίνηση» που ζήτησαν τα στελέχη του Κινήματος.

Από την άλλη, προτάσεις θα καταθέσουν και οι αμφισβητίες, οι οποίες δε θα έχουν τεράστια απόσταση από τα όσα έχουν κατατεθεί επίσημα μέσω τηλεοπτικών παρεμβάσεων ή στο Πολιτικό Συμβούλιο. Οι προτάσεις των αμφισβητιών θα κατατεθούν ξεχωριστά. 

Όπως είναι σε θέση το topontiki.gr να γνωρίζει ο Χάρης Δούκας μέσω του Χρήστου Πρωτόπαπα προσπαθεί οι διαφωνούντες να εκφραστούν μέσω ενός ενιαίου μετώπου αλλά «βρίσκουν τοίχο». Βέβαια οι επίδοξοι αρχηγοί όπως ο Παύλος Γερουλάνος έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα προχωρήσουν αυτόνομα.  

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. για revenge porn

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών – Πού θα βασιστεί

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Στάθης Χατζηλάμπρος – Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 13:54