search
ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 15:54
MENU CLOSE

Την Πέμπτη το πρώτο ντιμπέιτ Μπάιντεν – Τραμπ – Ιστορική και υψηλού ρίσκου η αναμέτρηση

26.06.2024 21:35
debate cnn

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασαν αρκετές ώρες με τα επιτελεία τους την Τετάρτη, προκειμένου να προετοιμαστούν για την κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας για τις αμερικανικές εκλογές – την πρώτη από τις δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις υψηλού ρίσκου που θα μπορούσαν να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Η αναμέτρηση της Πέμπτης θα ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο σε σημείο βρασμού, με τα δύο στρατόπεδα να κλιμακώνουν πρόσφατα τις ολοένα και πιο προσωπικές τους επιθέσεις.

«Νομίζω ότι προετοιμαζόμουν για αυτό όλη μου τη ζωή… Θα τα πάμε πολύ καλά», είπε ο Τραμπ στο δεξιό δίκτυο Newsmax σε συνέντευξή του σχετικά με την προετοιμασία του ντιμπέιτ.

Οι εκλογές του 2024 είναι πλέον αρκετά κοντά, με τον Τραμπ να απολαμβάνει ένα ελαφρύ εκλογικό πλεονέκτημα στις πολύ σημαντικές πολιτείες, σε μια εκλογική αναμέτρηση που ενδέχεται να κριθεί από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους.

Και οι δύο αντίπαλοι θα ανέβουν στη σκηνή για τη 90λεπτη σύγκρουσή τους, που διοργανώθηκε από το CNN στη νότια πόλη της Ατλάντα.

Η προετοιμασία και η στρατηγική των επιτελείων

Ο Μπάιντεν, 81 ετών, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ολοένα αυξανόμενη ανησυχία για τη διανοητική του οξυδέρκεια, παρά το γεγονός ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είναι μόλις τρία χρόνια νεότερος.

Και οι δύο έχουν εμφανιστεί μπερδεμένοι κατά τη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων, αν και ο Τραμπ ειδικότερα έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τις παράξενες και συχνά προκλητικές προεκλογικές του ομιλίες.

Ο Τραμπ είναι στόχος κριτικής σχετικά με την εμπρηστική ρητορική του και το πλήθος των νομικών υποθέσεων που αντιμετωπίζει.

Ο Μπάιντεν πέρασε την εβδομάδα εκτός ραντάρ στο Καμπ Ντέιβιντ κοντά στην Ουάσινγκτον, προετοιμάζοντας το ντιμπέιτ.

Η προετοιμασία του Τραμπ ήταν πιο χαλαρή, αποφεύγοντας τις πρόβες τζενεράλε προτιμώντας τα άτυπα στρογγυλά τραπέζια πολιτικής και στρατηγικής συζήτησης.

Οι συνεργάτες του τον ενθάρρυναν να επικεντρωθεί στην οικονομία και το έγκλημα, που θεωρούνται προνομιακά πεδία για εκείνον, ενώ ο Μπάιντεν θα επιδιώξει να σκιαγραφήσει τον Τραμπ ως ακατάλληλο για το προεδρικό αξίωμα.

Η εκστρατεία του Μπάιντεν, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σποτ λέγοντας ότι ο Τραμπ ασχολείται με την «εκδίκηση» αντί να βοηθά τους ψηφοφόρους και η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών έβαλε διαφημιστικές πινακίδες στην Ατλάντα υπενθυμίζοντας στους ψηφοφόρους ότι ο Ρεπουμπλικανός είναι καταδικασμένος εγκληματίας.

Η εκστρατεία του Τραμπ έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τον Μπάιντεν ως αδύναμο και ανίκανο, αλλά άλλαξε τακτική τις τελευταίες ημέρες.

«Γνωρίζουμε ότι ο Τζο Μπάιντεν, μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα άδεια, θα είναι έτοιμος για αυτό», είπε στους δημοσιογράφους ο ανώτερος σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ.

Υποστηριζόμενοι από στελέχη των δεξιών μέσων ενημέρωσης, ο Τραμπ και η ομάδα του προωθούν την αβάσιμη θεωρία ότι ο Μπάιντεν θα «μπουσταριστεί» με φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση.

Την ίδια ώρα, τόσο ο πρώην πρόεδρος όσο και η ομάδα του φροντίζουν επιμελώς να κάνουν επανειλημμένα υπαινιγμούς μεροληψίας από την πλευρά του CNN, προκειμένου να είναι καλυμμένοι σε μια πιθανή κακή επίδοση του Τραμπ.

Ο Μίλερ είπε ότι ο Τραμπ θα αναδεικνυόταν ως η σαφής επιλογή των Αμερικανών εάν «επιτρεπόταν» να εκθέσει το όραμά του για την Αμερική «χωρίς την κραυγαλέα παρέμβαση του CNN ή των δύο συντονιστών» της συζήτησης.

Ένα από τα τρωτά σημεία του Μπάιντεν είναι η ασφάλεια των συνόρων, με τον Τραμπ να υπόσχεται να καταπολεμήσει την εισροή παράτυπων μεταναστών από το Μεξικό με μαζικές απελάσεις, μιλώντας επανειλημμένα για δολοφονίες από μετανάστες.

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδικάζει την επίθεση στο Νταγκεστάν της Ρωσίας

«Σκηνικό αποκάλυψης» η πιθανή εξάπλωση του πολέμου στον Λίβανο, λέει αξιωματούχος του ΟΗΕ

Ρωσία: Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία – Αναφορές για τραυματίες (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 15:54