search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 21:38
MENU CLOSE

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικό»: «Πέφτουν ταβάνια, σπάνε σωλήνες και οι ασθενείς φέρνουν ανεμιστήρες από το σπίτι τους» (Photos)

26.06.2024 12:29
attiko_noskomeio_new

Σε μεροκάματο του …τρόμου έχει εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες η εργασία για το υγειονομικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικό.

Από τον περασμένο Μάρτιο έχουν σημειωθεί πολλά προβλήματα στις κτηριακές υποδομές αλλά και στον τεχνικό εξοπλισμό του νοσοκομείου, γεγονός που αποδεικνύει την απαξίωση της τεχνικής υπηρεσίας και την αντικατάσταση των εργαζομένων της, από ιδιωτικά συνέργεια.

Ενδεικτικά όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων ένας σωλήνας με καυτό νερό έσπασε στη Μονάδα Οστικής Πυκνότητας τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τον Απρίλιο έσπασαν σωλήνες μέσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και τα νερά πλημμύρισαν μέχρι και έξω τους διαδρόμους. Το Μάιο χάλασαν τα κλιματιστικά με  αποκορύφωμα τον Ιούνιο που κατέρρευσαν οι ψευδοροφές σε δωμάτια γιατρών.

Αναλυτικά σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο:

  • Τον Μάρτιο 2024: Μεγάλη ποσότητα καυτού νερού >80 βαθμών κελσίου έφυγε με μεγάλη πίεση από σωλήνα στη Μονάδα Οστικής Πυκνότητας στο υπόγειο του νοσοκομείου. Δεν τραυματίστηκε- ζεματίστηκε κανείς γιατί …ήταν Κυριακή.
  • Τον Απρίλιος 2024: Σπάνε σωλήνες στα εξωτερικά ιατρεία (εκεί που τώρα στεγάζονται και τα ιατρεία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών) και πλημμυρίζουν εξεταστήρια και διάδρομοι σε ημέρα Γενικής Εφημερίας. Η διαρροή σταμάτησε και αποκαταστάθηκε η βλάβη και οι ζημιές μετά από ώρες.
  • Το Μάιο 2024: Ο κλιματισμός δε δουλεύει σε δεκάδες δωμάτια του νοσοκομείου καθώς και σε κοιτώνες γιατρών και χειρουργικές αίθουσες.
  • Τον Ιούνιο 2024: Καταρρέουν ψευδοροφές σε κοιτώνες γιατρών, ασθενείς φέρνουν ανεμιστήρες από το σπίτι τους ενώ οι εφημερεύοντες γιατροί δεν μπορούν ούτε να ξεκουραστούν σε συνθήκες καύσωνα.

«Δεν μιλάμε για τους περίπου 100 ασθενείς που έχουν εξασφαλίσει “ευάερες” και “ευήλιες” συνθήκες νοσηλείας σε ράντζα στους διαδρόμους αλλά για τους “τυχερούς” που είναι σε δωμάτια!» διευκρινίζει ο σύλλογος και συνεχίζει τονίζοντας ότι: «Προεκλογικά ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης είχε διαλέξει το νοσοκομείο μας για να έρθει σαν τον κλέφτη και σε μία επίσκεψη διάρκειας …8 λεπτών (!) και να συνεχίσει τις μεγαλόστομες δηλώσεις της κυβέρνησης του για έργα εκσυγχρονισμού και ανακαινίσεις μέσω χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η κυβερνητική πολιτική του “πάμε κι όπου βγει” η οποία προχωρά την απαξίωση του δημόσιου με την συνακόλουθη ενίσχυση των ιδιωτικών ομίλων του κλάδου αναδεικνύεται και σε αυτή την περίπτωση» καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση του, επίσης, κάνει λόγο για  υποχρηματοδότηση και υποσυντήρηση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων του νοσοκομείου. Επίσης  αναφέρεται σε επισκευές που γίνονται με  «πατέντες» και συνεχώς πρόχειρα «μπαλώματα» και «μερεμέτια» και εστιάζει κυρίως, «στον αποδεκατισμό των συναδέλφων της τεχνικής υπηρεσίας και αντικατάστασή τους από ιδιωτικά συνεργεία εργολάβων που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους τους».

Το σωματείο εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο ζητάει:

  • Σημαντική στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας και των συνεργείων της με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, μέσα και υλικά, ώστε να μπορεί να κάνει με επάρκεια σταθερή και ουσιαστική συντήρηση και επισκευές.
  • Να προσληφθούν σε μόνιμες θέσεις οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε εργολάβους
  • Συνολικό έλεγχο και μελέτη για τα προβλήματα που αφορούν στις κτιριακές υποδομές, τις εγκαταστάσεις και τα δίκτυα. Με βάση αυτή τη μελέτη να γίνουν συνολικές ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν πραγματικά την κατάσταση
  • Πρόσληψη μόνιμου Γιατρού Εργασίας και δύο Τεχνικών Ασφαλείας όπως επιβάλλεται από το πλήθος των εργαζομένων και το είδος των εγκαταστάσεων.

Διαβάστε επίσης

Συνέδριο Δημόσιας Υγείας: Τα εμβόλια απέτρεψαν 266 θανάτους παιδιών στην Ελλάδα το 2023

Η ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδει το υπουργείο Υγείας: Γιατροί και νοσηλευτές έχουν μειωθεί παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ο αριθμός τους έχει αυξηθεί (Πίνακες)

SOS από τον ΠΟΥ για τα «μαϊμού» Ozempic και Wegovy: Περιέχουν σκόνη από τούβλα, αντιψυκτικό και αρσενικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 21:37