search
ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 23:51
MENU CLOSE

Συνεχίζεται η μεγάλη φωτιά στα Ακούμια Ρεθύμνου – «112» σε 8 περιοχές να είναι σε ετοιμότητα

26.06.2024 08:21
Untitled design (2)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στο Ρέθυμνο, ενώ οι κάτοικοι είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Η φωτιά καίει μια τεράστια έκταση στον δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο με βουνά και χαράδρες και η πρόσβαση των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Πρόκειται για ένα μέτωπο που έχει έκταση δύο χιλιομέτρων και ξεκινά από τα Σακτούρια, τα Ακούμια και φτάνει μέχρι την Αγία Παρασκευή, καίγοντας χορτολιβαδική κυρίως έκταση.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 33 πυροσβεστικά οχήματα, πέντε υδροφόρες και 130 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη και 18 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας.

Λίγο πριν τις 2 το πρωί εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, σήμερα το πρωί θα πετάξει ελικόπτερο της Π.Υ. από το Ηράκλειο στον τόπο της φωτιάς, προκειμένου να προχωρήσει σε ρίψεις για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Επιμένουν μελτέμι και ζέστη – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε τέσσερις Περιφέρειες

Ενδοοικογενειακή βία: Με κατάγματα στο πρόσωπο η σύντροφος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ

Μεγάλη φωτιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου – Προσπάθεια να ανακοπεί η επέκτασή της νότια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 23:50