search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 22:25
MENU CLOSE

Ρέθυμνο: Υπό έλεγχο, η φωτιά στα Ακούμια- Συνεχίζουν να επιχειρούν οι άνδρες της πυροσβεστικής

26.06.2024 10:37
pirosvestis-fotia-kamena

Ελεγχόμενη είναι πλέον η κατάσταση με την φωτιά στα Ακούμια Ρεθύμνου, ωστόσο η πυροσβεστική συνεχίζει να επιχειρεί, αφού δεν έχει σβήσει.

Στη διάρκεια της νύχτας έδωσαν μεγάλη μάχη αφού η φωτιά εξαπλώθηκε με ταχύτητα και χρειάστηκε να ξενυχτήσουν οι κάτοικοι σε διάφορους οικισμούς και χωριά, αφού έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση.

Στο σημείο επιχειρούν από το βράδυ 150 πυροσβέστες με 50 οχήματα της Π.Υ., δεκάδες υδροφόρες του Δήμου Αγίου Βασιλείου και της περιφέρειας καθώς και οχήματα πυρόσβεσης του δήμου με ενισχύσεις και από άλλους νομούς. Από το πρωί επιχειρούν και ελικόπτερα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου Μιχάλης Σαρρής, έκανε λόγο για μεγάλο αγώνα ώστε οι φλόγες να μη ζώσουν οικισμούς που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τα δύο μέτωπα. Οι φλόγες έχουν κάψει αγροτολιβαδικές, θαμνώδεις, και μικρές εκτάσεις γεωργικής γης.

Όπως είπε ο κ. Σαρρής, κύριο μέλημα ήταν να μη φτάσει η φωτιά στην παραθαλάσσια περιοχή, όπου υπάρχουν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Για την πλήρη κατάσβεση επιχειρούν τμήματα της ΕΔΟΜΕ και της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

Διαβάστε επίσης:

Σφοδρές αντιδράσεις για το παιδί ΑμεΑ που ταξίδεψε σε γκαράζ πλοίου – Τι απαντά το Λιμενικό (Video)

Τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών: Οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε σοβαρά τραυματισμένη 17χρονη (video)

Φωτιά στην Ύδρα: Στον ανακριτή τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού, τι λένε οι μαρτυρίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 22:23