search
ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 23:01
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: «Θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη» ξεκαθαρίζει ο Χάρης Δούκας – Η συμμαχία με Χριστοδουλάκη που μπορεί να καθορίσει τη «μάχη» ηγεσίας

26.06.2024 18:01
DOUKAS
Eurokinissi

Οι προθέσεις του Χάρη Δούκα σχετικά με το αν θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Αθηναίων ή αν θα αποχωρήσει σε περίπτωση διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ερώτημα έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, λέγοντας πως αναπόφευκτα αφορά το Δ.Σ. η όποια πρόθεση του δημάρχου, αν δηλαδή θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος ή αν θα αποχωρήσει για να γίνει πρόεδρος κόμματος ή αν θα είναι και τα δύο.

Όταν έφτασε η στιγμή να τοποθετηθεί ο κ. Δούκας σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, αρκέστηκε στο τέλος να πει πάνω σε αυτό: «Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη και θέλω εδώ να συζητάμε όπως συζητάμε και να αφήσουμε τα πολιτικά, να μην πολιτικοποιούμε τα θέματα, για να μπορούμε να έχουμε και αποτέλεσμα».

Πώς η συμμαχία Δούκα – Χριστοδουλάκη μπορεί να καθορίσει τη «μάχη» ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Στο «ναι» στη στήριξη της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα κατέληξαν όλες οι συζητήσεις που είχαν το τελευταίο διάστημα ο Χρήστος Πρωτόπαπας με τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής και πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Χριστοδουλάκη

Σε ανάρτησή του στο Facebook o πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η παράταξη βρίσκεται σε μία κρίσιμη, ιστορική καμπή. Η ίδια η πολιτική συγκυρία μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, δεν έχουμε την πολυτέλεια των προσωπικών εγωισμών, δεν έχουμε το περιθώριο να αναλωνόμαστε σε ατέρμονες και αυτοαναφορικές διεργασίες την ώρα που η κοινωνία αποζητά διέξοδο έκφρασης. Και την ζητά τώρα. Την ζητά από εμάς, αλλά δεν θα μας περιμένει. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο. Οφείλει με όρους αυτοπεποίθησης και εξωστρέφειας να κινητοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας και της δημιουργίας, δυνάμεις ασυμβίβαστα προοδευτικές, σφυρηλατημένες με το βάρος του αξιακού φορτίου της δημοκρατικής παράταξης. Οφείλει να εμπνεύσει την νέα γενιά της πατρίδας μας, και κυρίως, να βάλει τον πήχη ψηλά».

«Γνωρίζοντας, λοιπόν, το βάρος μιας ευθύνης που μοιράζεται, για μένα είναι σαφές ποιο μοντέλο μπορεί να ενώσει δυνάμεις, να μεγαλώσει την παράταξη, να κερδίσει τη ΝΔ, να δώσει διέξοδο διακυβέρνησης σε μία κοινωνία με ανάγκες και προβλήματα. Και τελικά, να δώσει προοπτική νίκης για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ που ονειρευόμαστε. Χρειαζόμαστε μια γενναία, τολμηρή Αλλαγή. Για την παράταξη, για την πατρίδα!», συμπληρώνει και καταλήγει με το χαριτωμένο και συντροφικό: «Χάρη πάμε;».

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα – όπως έγραψε το topontiki.gr –  ήταν πολύ έντονο ότι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης θα κινούταν γύρω από την υποστήριξη του Χάρη Δούκα. Στις πρώιμες συζητήσεις που ήδη ξεκίνησαν να γίνονται πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν την περίπτωση ο πρώην Γραμματέας του Κινήματος να είναι ο επόμενος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε περίπτωση που ο επόμενος πρόεδρος είναι ο Χάρης Δούκας καθώς ο δήμαρχος της πρωτεύουσας δεν είναι βουλευτής. Η στήριξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη στον Χάρη Δούκα είναι η δεύτερη που έρχεται από βουλευτή μετά απ’ αυτήν του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. 

Η αντίδραση της πλευράς Ανδρουλάκη 

Στην Χαριλάου Τρικούπη και την ηγετική ομάδα του Κινήματος θεωρούσαν δεδομένη τη στήριξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη στον Χάρη Δούκα. Δεν ήταν κάτι που τους εξέπληξε καθώς στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπενθύμιζαν άλλωστε και την επιρροή που έχει ο Χρήστος Πρωτόπαπας στον Μανώλη Χριστοδουλάκη από την εποχή που οι δυο τους συνεργαζόντουσαν στενά  επί προεδρίας Φώφης Γεννήματα.Όλες οι πλευρές περιμένουν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος την Κυριακή εκεί όπου θα διαπιστωθεί και το σκηνικό ρήξης. 

«Χτύπημα» Γερουλάνου σε Δούκα 

«Σκούρα» απέναντι και στον Παύλο Γερουλάνο φαίνεται ότι ετοιμάζεται να τα βρει ο Χάρης Δούκας. Ο βουλευτής της Α’ Αθήνας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Παραπολιτικά) ανέφερε πως η Αθήνα «είναι ένα πολύ απαιτητικό μαγαζί», εννοώντας ότι δε μπορεί να είσαι ταυτόχρονα και δήμαρχος και πρόεδρος κόμματος. «Η Αθήνα είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό μαγαζί και δεν έχει καμία σχέση με δήμους άλλων χωρών. Δεν έχει σχέση με θεσμούς της Δυτικής Ευρώπης ούτε σε επίπεδο εξουσιών αλλά ούτε σε επίπεδο υποδομών από εκεί και πέρα το αν μπορεί κάποιος να εξυπηρετήσει και αυτό και την προεδρία του κόμματος νομίζω ότι αυτό πρέπει να το κρίνουν οι ψηφοφόροι», είπε συγκεκριμένα.

Διαβάστε επίσης:

Europride στη Θεσσαλονίκη: Με…Family Pride στο Λευκό Πύργο, απαντά η εθνικιστική «ΕΟΝ»-«Βάλτε τέλος στην παράνοια τους»

«Πόλεμος» δικηγόρων και Αρείου Πάγου για την υπόθεση Λύτρα

Φωτιά στην Ύδρα: Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού – Αρνούνται τις κατηγορίες τα 13 μέλη του πληρώματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 22:59