search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 17:36
MENU CLOSE

Ο Σολτς επιβεβαιώνει τη συμφωνία για τα αξιώματα της ΕΕ – «Ελπίζω ότι το Ευρωπαϊκό Συβούλιο θα συνεδριάσει αύριο»

26.06.2024 15:50
olaf

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι οι τρεις κύριες κεντρώες ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησαν στα πρόσωπα για τις κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνεχίζει για δεύτερη θητεία ως επικεφαλής του ισχυρού εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

Οι ομάδες συμφώνησαν επίσης να στηρίξουν τον σοσιαλιστή, πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα για τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ η Εσθονή πρωθυπουργός Κάγια Κάλλας τίθεται επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, είπε ο Όλαφ Σολτς στην Κάτω Βουλή της Μπούντεσταγκ.

«Αυτή είναι προς το παρόν η θέση των τριών κομματικών ομάδων, αλλά έχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο», είπε. «Ως εκ τούτου, ελπίζω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει αύριο θα καταλήξει σε αυτή τη συμφωνία» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη, έξι Ευρωπαίοι ηγέτες που διαπραγματεύονται τα ονόματα για τα κορυφαία πόστα του ευρωπαϊκού μπλοκ συμφώνησαν να προτείνουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφεραν στο Reuters, το Γαλλικό Πρακτορείο, το Politico και στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa), πηγές που συμμετείχαν στις σημερινές συνομιλίες.

Οι έξι διαπραγματευτές είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδα, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ (για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς (για τους σοσιαλιστές), ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε (για τους φιλελεύθερους).

Διαβάστε επίσης:

Μίκαελ Σουμάχερ: Συνελήφθησαν πατέρας και γιος για απόπειρα εκβιασμού της οικογένειάς του

Έφτασε στην Αυστραλία ο Τζούλιαν Ασάνζ – Η αγκαλιά και τα φιλιά στην σύζυγό του, Στέλλα (video)

Ολλανδία: Συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 34.000€ για έναν άστεγο που παρέδωσε στην αστυνομία πορτοφόλι με 2.000€ (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 17:36