search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 14:32
MENU CLOSE

Ο Μαρκ Ρούτε και επίσημα νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ

26.06.2024 11:42
rutte-stoltenberg

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ επέλεξαν τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε νέο γενικό γραμματέα της Συμμαχίας.

Ο διορισμός του Ρούτε θεωρούνταν κάτι τυπικό αφού ο μοναδικός αντίπαλός του, ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι αποσύρεται από την κούρσα, αφού δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει επαρκή στήριξη.

Ο Στόλτενμπεργκ μετά από δέκα χρόνια στη θέση αποχωρεί, με τον Ολλανδό πρωθυπουργό να αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Οκτωβρίου.

«Είναι τεράστια τιμή να διορίζομαι Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Η Συμμαχία είναι και θα παραμείνει ο ακρογωνιαίος λίθος της συλλογικής μας ασφάλειας. Η ηγεσία αυτού του οργανισμού είναι μια ευθύνη που δεν παίρνω ελαφρά. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους Συμμάχους για την εμπιστοσύνη τους σε μένα. Ανυπομονώ να αναλάβω τη θέση με μεγάλο σθένος τον Οκτώβριο, ως διάδοχος του Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος έχει προσφέρει στο ΝΑΤΟ εξαιρετική ηγεσία τα τελευταία 10 χρόνια, και τον οποίο θαυμάζω πολύ» δήλωσε ο Ρούτε.

Ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε τον Ρούτε ένθερμο υποστηρικτή της ατλαντικής συνεργασίας, ισχυρό ηγέτη και άνθρωπο που οικοδομεί συναινέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Κέρδισε 3,2 εκατομμύρια λίρες κι έπαθε ανακοπή στο καζίνο (Video)

Κύπρος: Άγριο έγκλημα στην Λάρνακα – Βρέθηκε νεκρός μέσα σε συνεργείο αυτοκινήτων, αναζητείται ο ιδιοκτήτης (Video)

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι πλέον ένας «ελεύθερος άνθρωπος» (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 14:31