search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 22:10
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για σχόλια Μαρινάκη για το «μαύρο χρήμα»: «Αν πραγματικά θέλουν να έρθουν “όλα στο φως” ιδού η Ρόδος»

26.06.2024 14:34
marinakis_2003_1460-820_new

Οι απαντήσεις του Παύλου Μαρινάκη για το «μαύρο χρήμα» στα κόμματα, κατά τη διάρκεια του σημερινού briefing, σχολιάστηκαν από την Κουμουνδούρου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια και κάλεσαν τον πρωθυπουργό να αναρτηθούν οι ισολογισμοί των κομμάτων στη Διαύγεια.

«Η απάντηση του Π. Μαρινάκη στις ερωτήσεις για τις καταγγελίες του Στ. Κασσελάκη για μαύρο χρήμα στα κόμματα, δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη χρωστάει κοντά μισό δισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες και δεν ξέρει κανείς πώς και αν το ξεχρεώνει. Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ των «αδιευκρίνιστων» έκανε μια πανάκριβη προεκλογική καμπάνια.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεκριμένη τροπολογία για τη διαφάνεια στα κόμματα, όπου ζητά την ανάρτηση των ισολογισμών και κάθε δαπάνης των κομμάτων στη «Διαύγεια». Η ΝΔ δεν την έχει αποδεχτεί. Ο Στ. Κασσελάκης ζήτησε σήμερα έλεγχο από ορκωτούς λογιστές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Θα το αποδεχτούν;  

Αν πραγματικά θέλουν να έρθουν «όλα στο φως» ιδού η Ρόδος. Αλλιώς ομολογούν ότι έχουν πολλά να κρύψουν» αναφέρει η ανακοίνωση.

Μαρινάκης: «Αόριστες κατηγορίες, κούρασαν τον κόσμο»

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλαν μυαλό ούτε από το αποτέλεσμα του Ιουνίου του 2023, ούτε από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» σχολίασε νωρίτερα ο Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και του Ευάγγελου Αποστολάκη, για το «μαύρο χρήμα» στα κόμματα.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν από όπου το άφησαν, δηλαδή με πρόγραμμα, το οποίο τελικά δεν υπήρχε και θα ξαναβγεί και δεν θα ξανακοστολογηθεί, με κατηγορίες και μεγαλοστομίες μέσω των social media. Αν υπάρχει κάτι το οποίο γνωρίζει ο κ. Κασσελάκης και, προφανώς, περισσότερο για το κόμμα του, έτσι όπως το λέει, ας πάει να το καταθέσει στον εισαγγελέα, ας πάει να μιλήσει στη Δικαιοσύνη. Όλα τα υπόλοιπα νομίζω ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η Ν.Δ., η οποία προφανώς όλα αυτά τα χρόνια και τα προηγούμενα χρόνια πέρασε και από δύσκολες φάσεις, έχει όλους τους ισολογισμούς τους αναρτημένους, τα έσοδα, τα έξοδα, πλήρως διαυγή οικονομικά» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για «προπαγάνδα των τελευταίων ετών που δεν έδωσε τίποτα στην Αντιπολίτευση, δεν έδωσε τίποτα στη χώρα». 

«Βλέπουμε λάσπη, βλέπουμε αόριστες κατηγορίες, οι οποίες, νομίζω, έχουν κουράσει και τον κόσμο» είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν μπορεί να επιβεβαιώσει αν δεν υπάρχουν «μαύρα χρήματα» στη ΝΔ, απάντησε: «Είναι δεδομένο… Όταν κάποιος λέει κάτι και, μάλιστα, όχι κάποιος, ο Αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οφείλει να τα αποδεικνύει, οφείλει να έχει στοιχεία, οφείλει να το πηγαίνει παρακάτω, είτε αυτό αφορά το κόμμα του γιατί ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται, προφανώς, περισσότερο στο κόμμα του. Όταν μιλάει ότι εγώ αυτά θα τα αλλάξω, αναφέρεται στο κόμμα του. Εγώ αυτή την στιγμή δεν είμαι υπερασπιστής ούτε του προκατόχου του, ούτε κάποιου άλλου στον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε αυτή είναι η δουλειά μας να το κάνουμε» σχολίασε, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Κασσελάκης άφηνε αιχμή για τον Αλέξη Τσίπρα. 

«Αυτό θα σας το απαντήσει ο καταγγέλλων από την Αμερική. Όταν, όμως, πηγαίνεις -και καλά κάνει και πηγαίνει, έτσι;- για μία, για δύο εβδομάδες κάπου και από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εξαπολύεις τόσο σοβαρές κατηγορίες, αναφερόμενος έμμεσα ή άμεσα στο κόμμα σου και δεν μπορείς να το πας παρακάτω, τότε νομίζω ότι δεν προσφέρεις κάτι».

Διαβάστε επίσης:

Ευρωκοινοβούλιο: Αντιπρόεδρος των Σοσιαλιστών ο Γιάννης Μανιάτης (photos)

Σπίρτζης: Παροτρύνω και τον κ. Αποστολάκη και τον κ. Κασσελάκη να πάνε στον Εισαγγελέα (Video)

Πώς η συμμαχία Δούκα – Χριστοδουλάκη μπορεί να καθορίσει τη «μάχη» ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ (audio)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 22:09