search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 09:44
MENU CLOSE

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ: Φόβοι στο Μαξίμου για ομοβροντία γκρίνιας από τους βουλευτές στη σημερινή συνεδρίαση 

26.06.2024 06:10
mitsotakis ko nd

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ καθώς οι αντιδράσεις των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος θα δείξουν εάν η κυβέρνηση έχει μπει και αυτή στην δίνη των εσωκομματικών προβλημάτων ή εάν ο πρωθυπουργός έχει καταφέρει να οριοθετήσει τις αντιδράσεις με τις επαφές που έκανε με τα στελέχη τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται πάντως να παρακολουθήσει ένα μεγάλο μέρος της συνεδρίασης προκειμένου να δείξει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους τις αντιδράσεις των στελεχών του.

Στην ομιλία του αναμένεται να εστιάσει στο μήνυμα της κάλπης το οποίο η κυβέρνηση αποκωδικοποιεί ως μήνυμα των πολιτών να τρέξει με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα πεδία, σε αυτά που έχουν να κάνουν με τη δύσκολη καθημερινότητα, και κυρίως με την ακρίβεια

Το στίγμα για την όλη διαδικασία έδωσε άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας ότι «πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Ν.Δ. μέσα σε χρόνια δύσκολα, χρόνια πρωτοφανών εισαγόμενων κρίσεων, έχει καταφέρει και έχει πετύχει εκλογικά αποτελέσματα που είχε να τα δει πάρα πολλά χρόνια», πρόσθεσε μάλιστα ότι «οφείλεται και στο γεγονός ότι έχουν έρθει νέα στελέχη τα τελευταία χρόνια στο κόμμα και έχουν μεγαλώσει ουσιαστικά τη Ν.Δ. Αυτό, λοιπόν, είναι το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή είναι η σταθερή του επιδίωξη». 

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι αρκετά στελέχη εμφανίζονται αποφασισμένα να πουν έξω από τα δόντια τα παράπονα που έχουν από τα κυβερνητικά στελέχη και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς όπως διαμηνύουν στις προσωπικές συζητήσεις έχουν φτάσει στα όρια τους

Τα στελέχη αυτά είναι κατά κύριο λόγο οι βουλευτές που έχουν στηρίξει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε όλες τις δύσκολες στιγμές και οι οποίοι στον πρόσφατο ανασχηματισμό έμειναν εκτός κυβέρνησης. 

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αλλά και ο Νικήτας Κακλαμάνης αναμένεται να μιλήσουν εφ’όλης της ύλης βάζοντας ακόμα και ζητήματα που αφορούν τον ιδεολογικό προσανατολισμό του κόμματος τους. 

Ο Μάριος Σαλμάς που  ήταν  ο πρώτος που ζήτησε την σύγκληση της ΚΟ. αναμένεται να τοποθετηθεί όπως και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ο οποίος σε άρθρο του άσκησε εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς περάσαμε κάτω από τον πήχη που τέθηκε. Το κυριότερο, όμως, μήνυμα ήταν η αποχή του ενός εκατομμυρίου νεοδημοκρατών που μας είπαν “δεν είμαστε δεδομένοι”» σημειώνει ο Μ. Χαρακόπουλος. Χαρακτηρίζει  τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ως τον… «ελέφαντα στο δωμάτιο», αποδομώντας τις αιτιάσεις κυβερνητικών στελεχών ότι δεν βάρυνε το αποτέλεσμα των εκλογών. «Αυτοί που αποτελούν τη σταθερή μας βάση θεώρησαν ότι ο νόμος αυτός έθιξε ταυτοτικά στοιχεία της παράταξής μας. Κι εκείνο που τους ενόχλησε περισσότερο ήταν η σπουδή και η επιμονή για την υπερψήφισή του, παρά τις ενστάσεις της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής μας ομάδας και της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε, ενώ μίλησε και για «σκανδαλώδεις αδυναμίες του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διαχειριστεί στοιχειωδώς αποτελεσματικά τις πληρωμές των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων των αγροτών», ένα εκλογικό κοινό που επίσης δεν στήριξε με την ίδια θέρμη τη Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές. «Στον κάμπο, βέβαια, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε “λεφτά με το τσουβάλι”, ο τρόπος που δοθηκαν -σε πολλές περιπτώσεις δημιουργήθηκε η αίσθηση αδικίας- όπως και οι συμπεριφορές κυβερνητικών “μανδαρίνων” σκίασαν τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης μετά τις πλημμύρες του Daniel» τόνισε με έμφαση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Νότη Μηταράκη που είναι συχνός συνομιλητής και φίλος του Αντώνη Σαμαρά.

Υπάρχει όμως και μία άλλη ομάδα η οποία εμφανίζεται δυσαρεστημένη χωρίς ωστόσο να έχει αποφασίσει εάν επιθυμεί  να συγκρουστεί την συγκεκριμένη στιγμή με τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και με του συνεργάτες του. Τα στελέχη αυτά περιμένουν εκτός των άλλων να ακούσουν και τις ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών – του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά – την ερχόμενη Δευτέρα για να καθορίσουν  την στάση τους το επόμενο στάδιο.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπήρξε ωστόσο μασάζ σε πολλά στελέχη της ΚΟ, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου δεν ήθελε να βρεθεί  μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις. 

Οι πληροφορίες λένε ότι Γιώργος Μυλωνάκης, Παύλος Μαρινάκης, Χ. Νέζης έχουν κάνει πολλές επαφές με βουλευτές του κόμματος προκειμένου να τους πείσει ότι ο πρωθυπουργός έχει πάρει τα μηνύματα και γι’αυτό θα λειτουργήσει ανάλογα. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προκειμένου να πέσουν οι τόνοι κάποιοι βουλευτές συναντήθηκαν και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να του πουν τα παράπονα τους. 

Στη συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί και το θέμα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς ήδη έχουν αρχίσει να υπάρχουν αντιδράσεις και πολλές γκρίνιες.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Η «δεξιά» πιέζει – Καραμανλή ή Σαμαρά θέλει ο Κυρανάκης για πρόεδρο της Δημοκρατίας 

Γεραπετρίτης: Η Αλβανία να κάνει το αυτονόητο, να δοθεί η δυνατότητα στον Μπελέρη να ορκιστεί ως νέος ευρωβουλευτής

Ανακοινώθηκε τo Think Tank Aναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 09:35