search
ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 13:29
MENU CLOSE

Καιρός: Κακά μαντάτα για τη θερμοκρασία – Στα ύψη και Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο – Γιατί φέτος «εξαφανίστηκε ο Ιούνιος»

26.06.2024 18:44
zesti kalokairi – new

Ήρθε για να μείνει η έντονη ζέστη και τους υπόλοιπους μήνες του καλοκαιριού, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, μιας και ο Ιούνιος μας έδωσε μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτησή του κομίζει τα μαύρα μαντάτα , λέγοντας ότι οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις δίνουν σήμα για περισσότερη ζέστη από το κανονικό και τους υπόλοιπους μήνες του καλοκαιριού.

Παράλληλα, εκτιμά ότι ο φετινός Ιούνιος θα γράψει ιστορία, τονίζοντας ότι αν ήταν Ιούλιος θα ήταν πολύ πιο ζεστός συγκριτικά με πολλούς που έχουμε ζήσει στο παρελθόν.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

«Εξαφανίστηκε φέτος ο Ιούνιος! Καλοκαίρι χωρίς Ιούνιο έχουμε ξαναζήσει;».

«Ο φετινός Ιούνιος είναι σίγουρο ότι θα γράψει ιστορία με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται. Μάλιστα αν ήταν Ιούλης θα ήταν πολύ πιο ζεστός από πολλούς του παρελθόντος! Σε ένα καλοκαίρι που εξελίσσεται πολύ θερμό, οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις δίνουν σήμα για περισσότερη ζέστη από το κανονικό και τους υπόλοιπους μήνες (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβρη)».

Λαγουβάρδος: Οδεύουμε προς τον πιο ζεστό Ιούνιο ever

Όπως ανέφερε πρόσφατα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής ερευνών του ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ, Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο Ιούνιος του 2024 «θα είναι ο πιο ζεστός σαν σύνολο από όλους όσους έχουμε δει», ωστόσο στο τέλος του μήνα θα μπορεί να εξαχθεί το τελικό συμπέρασμα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι σίγουρα πρόκειται για έναν πολύ ζεστό Ιούνιο, ο πιο ζεστός σε διάρκεια σε μέσες τιμές ποτέ, ενώ, όπως εξήγησε, οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές τόσο ως προς τις μέγιστες τιμές όσο και ως προς τις ελάχιστες.

Διαβάστε επίσης:

Γραμματικό: 100 κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε παιδική κατασκήνωση – «Το νερό μύριζε σαν βόθρος»

Φυλακές Κορυδαλλού: Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 35χρονου που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στη συμπλοκή

Φωτιές σε Ορθοβούνι Καλαμπάκας και σε Δρυμό Ωραιοκάστρου – SMS από το «112» για απομάκρυνση – Πού μαίνονται πυρκαγιές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 13:28