search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 17:20
MENU CLOSE

Ηλεκτρικό ρεύμα: «Τραβούν την ανηφόρα» οι τιμές και τον Ιούλιο

26.06.2024 10:47
revma_epidotisi_0405_1200-700_new

Προδιαγεγραμμένη θεωρείται αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον Ιούλιο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για +5-10%.

Ερώτημα αποτελεί στη συνέχεια πως θα εξελιχθεί η τιμή τον Αύγουστο, ενώ από το Σεπτέμβριο αναμένεται εξομάλυνση και τιμές αντίστοιχες με ό,τι ίσχυε την άνοιξη.

Φέτος τα οικιακά τιμολόγια έκαναν πρεμιέρα στα 12 με 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα και έπειτα υποχώρησαν τους εαρινούς μήνες στα 9 με 11 λεπτά.

Εποχιακά κάθε καλοκαίρι οι τιμές ενισχύονται μαζί με τη ζήτηση για ρεύμα, όμως φέτος ο καύσωνας ήρθε από τον Ιούνιο.

Έτσι η άνοδος τον τρέχοντα μήνα ήταν απότομη και τα οδήγησε κοντά στα 15 λεπτά μεσοσταθμικά.

Για τον Ιούλιο τα πράγματα είναι χειρότερα καθώς η τιμή χονδρικής ανέβηκε κι άλλο (+20%), αν και οι τελικές τιμές λιανικής θα εξαρτηθούν από την έκπτωση που προσφέρει η κάθε εταιρεία εκτός από τα θεμελιώδη.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ περιμένει μείωση των τιμών από το Σεπτέμβριο. Σε αυτό συνηγορεί και η ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που μέχρι τότε θα έχουν προσθέσει μερικές εκατοντάδες μεγαβάτ.

Μοναδική περίπτωση να διατηρηθούν οι υψηλές τιμές και τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου είναι αν επικρατήσουν ασυνήθιστα θερμές συνθήκες.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι βγαίνουν κερδισμένοι όσοι καταναλωτές «κλείδωσαν» ήδη ένα μπλε σταθερό συμβόλαιο κοντά στα 9 με 10 λεπτά για ένα διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

Φθηνότερα μέχρι σήμερα μήνα με το μήνα υπήρξαν τα κίτρινα τιμολόγια, τα οποία όμως εμπεριέχουν τον κίνδυνο εκπλήξεων από τη φύση τους, ενώ τα πράσινα είναι τα πιο ακριβά.

Διαβάστε επίσης

Δεν θα αποφύγουν την επίσκεψη στον λογιστή πολλοί μισθωτοί και συνταξιούχοι – Μένουν εκτός των προ συμπληρωμένων δηλώσεων

Νέα έκκληση Χατζηδάκη προς τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες – Αδιέξοδη ως τώρα η τακτική των παραινέσεων

Νέα έκκληση Χατζηδάκη προς τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες – Αδιέξοδη ως τώρα η τακτική των παραινέσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 17:20