search
ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 14:08
MENU CLOSE

Κριμαία: Πανικόβλητοι λουόμενοι έτρεχαν να σωθούν – Η στιγμή που εξαπολύεται πυραυλική επίθεση σε παραλία (Video)

26.06.2024 16:21
sevastoupoli-1

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στα ρωσικά μέσα φέρεται να δείχνει μια ουκρανική επίθεση με πυραύλους σε παραλία της Σεβαστούπολη της Ρωσίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τα πλάνα μοιράστηκε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Η επίθεση καταγράφηκε από διαφορετικές οπτικές γωνίες στην Uchukuevka, μια παραλιακή πόλη στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο παιδιά, και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 140, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους.

Στο βίντεο φαίνονται πυρομαχικά να «σκάνε» στα ανοιχτά της ακτογραμμής, πιθανώς από εκρηκτικά που απελευθερώθηκαν από τον πύραυλο. Τουλάχιστον μία βόμβα έπεσε στην παραλία και εξερράγη, καθώς πανικόβλητοι δεκάδες λουόμενοι έτρεχαν για να σωθούν.

Στο δεύτερο μέρος του βίντεο, φαίνεται ένας άνδρας να τραβάει ένα παιδί στην άμμο για να το προστατεύσει.

Η Ρωσία χαρακτήρισε την επίθεση με πυραύλους ως τρομοκρατική ενέργεια και εξέδωσε επίσημη διαμαρτυρία προς την πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα, Λιν Τρέισι.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την επίθεση «απολύτως βάρβαρη» και είπε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει απέναντι στην αμερικανική ανάμειξη στην επίθεση, απειλώντας ουσιαστικά πως θα υπάρξουν συνέπειες. Παράλληλα, πρότεινε οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ γιατί ενεπλάκησαν στις δολοφονίες παιδιών.

Η Ουάσιγκτον πήρε αποτάσεις από την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο αποφασίζει από μόνο του πώς να χρησιμοποιήσει τα όπλα που δίνει η Δύση.

Από την πλευρά της Ουκρανίας, ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, υποβάθμισε τις ανθρώπινες απώλειες, κάνοντας λόγο για «άμαχους κατακτητές» που παραμένουν στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία το Κίεβο διεκδικεί.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σολτς επιβεβαιώνει τη συμφωνία για τα αξιώματα της ΕΕ – «Ελπίζω ότι το Ευρωπαϊκό Συβούλιο θα συνεδριάσει αύριο»

Μίκαελ Σουμάχερ: Συνελήφθησαν πατέρας και γιος για απόπειρα εκβιασμού της οικογένειάς του

Εφτασε στην Αυστραλία ο Τζούλιαν Ασάνζ – Η αγκαλιά και τα φιλιά στην σύζυγό του, Στέλλα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 14:08