search
ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 16:01
MENU CLOSE

Η Γερμανία και η Ολλανδία ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο

26.06.2024 22:39
livanos

Η ολλανδική κυβέρνηση εξέδωσε την Τετάρτη οδηγία με την οποία ζητά από τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο λόγω του κινδύνου περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην περιοχή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών στο X προέτρεψε τους Ολλανδούς πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στον Λίβανο και όσοι μένουν εκεί να φύγουν καθώς εξακολουθούν να λειτουργούν εμπορικές πτήσεις.

Αναφέροντας πως η τρέχουσα ταξιδιωτική προειδοποίηση προς τη χώρα της Μέσης Ανατολής είναι «κόκκινη», τόνισε ότι η κατάσταση εκεί παραμένει πολύ «απρόβλεπτη».

Η Ολλανδική Πρεσβεία ενδέχεται να μην είναι σε θέση να βοηθήσει τους πολίτες της εάν βρεθούν σε μπελάδες, προειδοποίησε.

Σε παρόμοια κίνηση, η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση και ζήτησε από τους πολίτες της που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Ζητείται επειγόντως από τους Γερμανούς στο Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα. Η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου είναι πολύ τεταμένη», ανέφερε το υπουργείο στον λογαριασμό του X.

Προειδοποίησε επίσης ότι η εναέρια κυκλοφορία από το αεροδρόμιο Rafic Hariri της Βηρυτού θα μπορούσε να διακοπεί πλήρως σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης, καθιστώντας αδύνατη την αεροπορική έξοδο από τη χώρα.

Η ένταση έχει αυξηθεί κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ εν μέσω διασυνοριακών επιθέσεων μεταξύ της λιβανικής ομάδας Χεζμπολάχ και των ισραηλινών δυνάμεων.

Πολλοί έχουν εκφράσει φόβο για μια έντονη σύγκρουση με τον Λίβανο καθώς το Τελ Αβίβ προχωρά με τη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει σκοτώσει πάνω από 37.700 ανθρώπους από τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

Ο Καναδάς, το Κουβέιτ και η Βόρεια Μακεδονία έχουν επίσης εκδώσει ειδοποιήσεις καλώντας τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του Φίλιππου Τσάνη

Οι Χούθι έβαλαν στόχο πλοίο στο λιμάνι της Χάιφα μαζί με την «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ»

Την Πέμπτη το πρώτο ντιμπέιτ Μπάιντεν – Τραμπ – Ιστορική και υψηλού ρίσκου η αναμέτρηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 16:00